Ce poziție ocupă România în Europa privind consumul de jocuri de noroc? (P)

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.09.2022 - 15:51
Ce poziție ocupă România în Europa privind consumul de jocuri de noroc? - FOTO: https://unsplash.com/

Deși pandemia a amenințat serios sectorul jocurilor de noroc, eliminarea restricțiilor a dus la o creștere uluitoare, mai exact cea mai mare creștere dintre toate serviciile de pe piață.

SHARE

România se află în top 5 privind încasările din jocuri de noroc.

Industria jocurilor de noroc înregistrează creșteri imense
În anul 2021, 700 de firme din România care își desfășoară activitatea în sectorul jocurilor de noroc și-au depus bilanțurile contabile. Profitul lor cumulat a dus la o sumă de peste 200 de milioane de euro.

Deși nu există niște cifre oficiale, industria jocurilor de noroc din România a estimat că la bugetul statului, anual, ajung până la 600 milioane de euro.

Ce alte țări se află în top?


Într-adevăr, există multe alte țări care se pot lăuda cu sume mult mai mari. Spre exemplu, Italia este câștigătoare, cu peste 10 miliarde în anul 2020, dar și Germania, cu 2 miliarde de euro.

Imediat după Italia, Croația, Malta și Slovacia sunt următoarele țări unde gamblingul contribuie anual cu sume impresionante la buget, iar mai apoi România. Astfel, privind încasările din taxele pe jocuri de noroc, România ocupă un onorabil loc 5.

Oficiul Național pentru Jocuri de noroc estimează o creștere de 40% în 2023


Nota de fundamentare publicată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România ne arată că organul de specialitate se așteaptă la o creștere a veniturilor cu peste 410 milioane de RON.

Asta ar însemna o creștere de peste 40% a veniturilor înregistrate în momentul de față.

Tot mai mulți jucători aleg online-ul


Cazinourile online sunt din ce în ce mai preferate de jucătorii români. Deși în România există peste 30.000 de agenții de pariuri sportive, oamenii preferă să parieze pe cazinouri online de încredere.

Domeniul jocurilor de noroc este într-o continuă creștere atât în România, cât și la nivel internațional. Principalul obiectiv al tuturor cazinourilor din România, și nu numai, este migrarea spre mediul online.

De ce? Motive sunt multe, probabil confortul de a paria oricând și indiferent de locul în care te afli, selecția variată de jocuri, dar și bonusurile avantajoase. Astfel, în momentul de față, cele mai multe cazinouri au și site-uri online.

În România există 30.000 de săli de joc


Cu toate că spațiul online domină această industrie, agențiile terestre încă există.

În România sunt deschise aproximativ 30.000 de locații destinate jocurilor de noroc. Pe de altă parte, pe tot teritoriul țării există doar 580 de spitale, 9.700 de farmacii și 4.000 de școli primare.

În anul 1996, în România exista o singură sală de joc, iar până în anul 2001, numărul agențiilor a crescut la 67.

În prezent, există 15.000 de locații unde jucătorii se pot bucura de sloturile electronice, 13.400 de agenții de pariuri sportive și 1.900 de agenții Loto.

Profilul jucătorului român


Conform unui studiu realizat de GFK în anul 2016, 15% din totalul populației din România, cu vârste de peste 18 ani, au jucat la jocuri de noroc cel puțin o singură dată în ultimul an. În această categorie intră pariurile sportive, loto, jocurile slot machines, cât și jocurile de masă.

Există mulți jucători care practică această activitate săptămânal, fiind preponderent bărbați, necăsătoriți, care locuiesc în mediul urban și au între 18 și 24 de ani.

Joc cu frecvență ridicată vs Joc cu frecvență rară


Jucătorii care joacă des practică această activitate atât pentru divertisment, cât și din dorința de a câștiga. Astfel, 74% au spus că joacă la jocuri de noroc sperând să câștige, în timp ce 87% au declarat că fac asta pentru a se distra.

În majoritatea cazurilor, jucătorii activi au un venit mediu de 2500 RON pe lună.

Jocul cu frecvență redusă


Pe de altă parte, în categoria jocului cu frecvență redusă putem identifica un procent de 25% din bărbații din România, care au pariat cel puțin o dată în anul 2016. În general, aceștia locuiesc în orașe mici, de până la 30.000 de locuitori.

Și femeile au acest obicei, însă procentul este mai mic, aproximativ 7%.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te