Boala cumplită care l-a făcut pe Bruce Willis să nu mai joace în filme. Nu își amintește rolul

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.09.2022 - 18:57
Actorul Bruce Willis- Foto: Facebook

Familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul a fost diagnosticat cu o afecțiune neurologică ce afectează capacitatea de a înțelege și de a comunica cu ceilalți. Willis nu este singura celebritate cu această problemă. El nu mai joacă în filme.

SHARE

În lupta sa cu această afecțiune, numită afazie, Willis nu este singur. Mai multe personalități din lumea spectacolului au vorbit anterior despre experiențele lor cu tulburarea, care este frecvent întâlnită la victimele accidentului vascular cerebral.

Mai jos sunt alți actori și muzicieni diagnosticați cu aceasă boală pentru care încă nu există vindecare, ci doar ameliorare:

Emilia Clarke

În 2019, starul „Game of Thrones”, a dezvăluit că a suferit două anevrisme cerebrale care i-au pus viața în pericol. După filmarea primului sezon al serialului de succes, actrița  a devenit „brusc bolnăvicioasă” și a simțit „dureri ca și cum ar fi fost împușcată sau înjunghiată” în cap, care au dus-o într-un spital englez.

Citește și: VIDEO Regele Charles al III-lea: Aduc un omagiu memoriei mamei mele şi onorez viaţa ei

La 24 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a închide anevrismul. Ea a trecut, de asemenea și prin această tulburare neurologică, afazie, și în „cele mai rele momente” ale ei a vrut să moară la spital.

Citește și: Genți de bani: 460.000 lei, găsiți de polițiști ascunși sub pământ, în Alba. De unde proveneau

Kirk Douglas

În 1996, Douglas a suferit un accident vascular cerebral care i-a afectat vorbirea. Actorul nominalizat la Oscar a vorbit despre modul în care evenimentul l-a afectat emoțional, spunând în 1999 că „va trage jaluzelele, se va târî în pat și va plânge” în timp ce se confruntă cu depresia.

„După un accident vascular cerebral, am făcut două filme cu deficiențe de vorbire”, a scris Douglas în memoriile sale din 2002 „My Stroke of Luck”.

Patricia Neal

La scurt timp după ce și-a încheiat prima zi de producție în drama „Seven Women” din 1966, actrița a suferit trei accidente vasculare cerebrale consecutive în timp ce era însărcinată cu al cincilea copil.

Când s-a trezit din comă, câștigătoarea Oscarului era parțial oarbă și paralizată pe partea dreaptă a corpului. Nu putea să vorbească sau să-și amintească nimic.

Trei luni mai târziu, Neal și-a revenit oarecum din paralizie și a reușit să glumească cu reporterii despre dificultatea ei de a vorbi.

Sharon Stone

În 2001, actrița Sharon Stone a suferit un accident vascular cerebral pe care l-a descris cândva drept o „sângerare masivă a creierului timp de nouă zile”. După aceea, a spus „a învăța din nou să citești și să scrii... a fost o experiență umilitoare”.

Potrivit National Aphasia Assn., starul „Basic Instinct”, în vârstă de 64 de ani, are și probleme de vorbire, inclusiv bâlbâială și afazie, ca urmare a anevrismului.

Randy Travis

În timp ce era operat de insuficiență cardiacă congestivă, cântărețul country a suferit, în 2013, un accident vascular cerebral la un spital din Texas. Patru ani mai târziu, soția muzicianului, Mary Davis Travis, a declarat că memoria lui este „la fel de ascuțită ca întotdeauna”, potrivit Los Angeles Times.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te