Camere video cu recunoaștere facială pentru securitatea casei

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.10.2018 - 10:17
Nest Cam IQ

Cum siguranța casei și a bunurilor este foarte importantă, din ce în ce mai multe sisteme performante de securitate fac apel la camere video de supraveghere cu funcție de recunoaștere facială.

SHARE

Acestea pot fi programate, de exemplu, să identifice membrii familiei, bona copiilor sau persoana care vă ajută la curățenie și să dea alarma doar în cazul în care fața pe o vede nu se potrivește cu cele stocate în memoria sa. Acuratețea camerelor cu recunoaștere facială este influențată de mai mulți factori, precum luminozitatea, schimbarea coafurii sau purtarea ocazională de ochelari. Prin urmare, importante sunt atât lentilele și sensibilitatea senzorului, cât și software-ul care prelucrează datele. Și, bineînțeles, conectivitatea prin Wi-Fi este un mare plus, reducând la minimum cablurile ce trebuie trase prin casă. 

Nest Cam IQ

Nest Cam IQ poate fi ușor confundată cu o cameră web, dar nu este. Gadget-ul recunoaște fețele cu ajutorul unui senzor 4K și a unui procesor cu șase „inimi“, are integrat Google Assistant și dispune de un difuzor mic și puternic, care poate pune pe fugă eventualii intruși. De asemenea, camera dispune de microfon cu sistem de anulare a zgomotului, cu ajutorul căruia puteți auzi clar ce se petrece în imobil. Prin crearea unui cont Nest Aware, utilizatorul poate avea acces 24/7 la înregistrări și consulta „istoria“ video și a alertelor.

Netatmo Welcome

Cu un design minimalist din aluminiu turnat, ce se potrivește aproape în orice casă, Netatmo Welcome dispune de un senzor video de 4 MP, care filmează la o rezoluție de până la 1920x1080, senzor cu infraroșu pentru filmat pe timp de noapte, Wi-Fi și un soft de recunoaștere facială automat. Stocarea se poate face pe un card MicroSD de până la 32 GB, însă camera poate fi sincronizată cu serviciul Dropbox pentru stocare, sharing sau backup. Imaginile și alertele pot fi vizualizate printr-o aplicație web, precum și pe dispozitivele mobile cu iOS sau Android. 

Tend Secure Lynx Pro

Cu baterie de backup și capacitate de stocare locală incluse, Lynx Pro poate ține minte evenimentele petrecute în aria sa de acoperire timp de trei zile, în limita unei ore de înregistrare pe zi, chiar dacă pică curentul sau internetul. Altfel, în cloud, sunt păstrate toate evenimentele sesizate de senzorul de mișcare și filmate de-a lungul unei săptămâni. Iar cine dorește mai mult spațiu de stocare, poate face upgrade la cloud. Lynx Pro se poate împrieteni cu Google Assistant și răspunde la comenzi vocale și, față de alte camere, este rezistentă la ploaie, putând fi montată și la exterior.

_____________________________

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te