Bugetul mediu pentru vacanța de Paște a românilor este de 800 lei pe un sejur de trei-patru zile

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 01.05.2021 - 12:36
Românii vor petrece începutul și sfârșitul vacanței în trafic. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Pandemia a reconfigurat planurile românilor din această perioadă, însă nu le-a diminuat entuziasmul și dorința de a explora destinațiile din țară. Totuși, doar 33,3% dintre românii chestionați și-au făcut deja planuri pentru minivacanța de Paște.

SHARE

80% dintre românii chestionați în cadrul unui studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro au optat pentru un buget mediu de 600-800 de lei/cameră pentru întregul sejur (3 nopți/4 zile), în timp ce numai 3,6% sunt dispuși să cheltuie peste 1.000 de lei pentru pachetul (cazare + masă) de Paște.

33,3% dintre români și-au făcut deja planuri de călătorie pentru minivacanța de sărbători, în timp ce 25.9% dintre ei au luat hotărârea de a nu pleca nicăieri, iar 40.8% sunt, deocamdată, nehotărâți.

De asemenea, 58,8% dintre turiștii care au ales să călătorească de sărbători spun că vor merge la slujba din noaptea de Înviere în orașele / stațiunile în care vor petrece sfârșitul de săptămână, semn că lucrurile revin, treptat, pe făgașul normal.

Citește și: Senator american: Putin, responsabil de „roiurile de OZN-uri” de deasupra navelor de război ale SUA

La rândul lor, hotelierii și proprietarii de pensiuni s-au pregătit intens pentru Paște, punând în joc numeroase oferte și activități extra pentru turiști: promoții last-minute, mese festive, cu o varietate de bunătăți tradiționale, și excursii incluse în pachetul de cazare, dar și multe alte opțiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât  aceștia să se simtă bine și să se bucure la maximum de sejurul lor.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță au pregătit deja pachete speciale pentru cele patru zile libere de care se vor bucura românii de Paște, multe dintre oferte având incluse și mesele festive, mai ales că 67% dintre turiști și-au exprimat deja dorința de a beneficia și de un meniu tradițional.

Citește și: Obligaţia carantinei pentru persoanele vaccinate sau cu un test PCR negativ, eliminată în Cipru

În plus, un sfert dintre respondenții care au hotărât să călătorească de sărbători vor merge la munte, pentru a profita din plin de natură și de vremea bună care se anunță pentru acest weekend, în timp ce 11% se vor îndrepta către mare sau Delta Dunării. În mod deloc surprinzător, Maramureșul, Bucovina și Transilvania sunt din nou în topul destinațiilor preferate pentru vacanța de sărbători.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.