BSAF 2018: Artă fără granițe și mașini conectate la priză

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.10.2018 - 17:11
BMW Seria 2 Active Tourer 225xe, cel mai de succes model BMW plug-in hybrid în România.

Nouă țări, zeci de artiști, o singură mare - Marea Neagră. Timp de patru zile, artiști din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Azerbaijan, Turcia, Armenia, Georgia și Rusia au participat la Black Sea Arts Festival București 2018 (BSAF).

SHARE

Desfășurat între 11 și 14 octombrie, în fosta bază de la „Industria Bumbacului” care acum este revitalizată cu multe proiecte creative şi spaţii care au fost redate oraşului - TOT, Nod Makerspace, Deschis Gastrobar și La Firul Ierbii, BSAF s-a remarcat printr-o ofertă variată de evenimente, de la proiecţii de filme în premieră (Our new president/ - r. Maxim Pozdorovkin/ US, RU, 2018, filmul artistic Sideway/- r. Tayfun Pirselimoğlu/TR, GR, 2018 sau documentarul Hybrid Warfare/-r. Toma Chagelishvli/GE, 2018) și workshop-uri despre artele spectacolului sau artă turcă, care au inclus caligrafie otomană, pictură pe apă și pictură pe corp cu henna, de la concerte de muzică electronică (BLN, unul dintre pionierii muzicii electronice în România, Marius Copel, un artist complex care îmbină muzica electronică cu experimente vizuale hipnotice, trupa austriacă Murder Time care aduce în prim plan un stil muzical eclectic și noul proiect electronic românesc Al’iikhwa Ra), la ateliere de animație pentru copii și expoziții de artă, fotografie și arhitectură. Partener de mobilitate al evenimentului a fost BMW, care a pus la dispoziție modele BMW Seria 2 Active Tourer 225xe, cel mai de succes model BMW plug-in hybrid în România. 

Un festival de artă organizat într-unul din cele mai promiţătoare spaţii  noi de cultură din Bucureşti are nevoie de automobile pe măsură. Modelele noastre plug-in hybrid, cu o autonomie electrică de până la 45 km, au fost completarea potrivită, care respectă spiritul evenimentului. Suntem încântaţi că putem să construim legături cu proiecte culturale în Bucureşti, aşa cum BMW Group o face consecvent peste tot în lume”, a explicat Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Deschiderea festivalului a inclus trei expoziții de artă: o instalație semnată Ramon Sadîc, o expoziție de fotografie realizată de Cristi Hancu și o instalație interactivă realizată de artista din Ucraina Liliia Liutko. Iar, probabil, unul dintre cele mai așteptate workshop-uri de la BSAF 2018 a fost cel despre artele spectacolului susținut de Vera Iona Papadopoulou, fosta elevă a artistei Marina Abramovic și una dintre cele mai relevante personalități de pe scena internațională a teatrului experimental și a artelor vizuale.

Anul acesta, Black Sea Arts Festival a inclus și o serie de activități speciale pentru copii care le-a permis celor mici să învețe și să interacționeze cu alte culturi vecine din zona Mării Negre. Iar în încheierea festivalului patru artiști internaționali de pe scena muzii electronice au susținut un concert caritabil - Baba lui Novac, unul dintre pionierii muzicii electronice în România, Marius Copel, un artist complex care îmbină muzica electronică cu experiemente vizuale hipnotice, trupa austriacă Murder Time care aduce în prim plan un stil muzical eclectic și noul proiect electronic românesc Al’iikhwa Ra.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te