Actrița Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic. „Între noi e o dragoste fierbinte”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 11.04.2024 - 12:23
Actrița Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic - Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin/Facebook/Colectia „Mari Actori Romani”/colaj Newsweek
mandache

Actrița Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic. A rămas văduvă la doar 39 de ani și nu s-a mai recăsătorit niciodată. Dar artista ca împlinește 81 de ani pe 13 aprilie a dezvăluit că o leagă sentimente puternice de actorul pe care-l consideră „un semizeu”.

SHARE

Actrița Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic. „Între noi e o dragoste fierbinte”. Cunoscuta artistă, care îmlinește 81 de ani pe 13 aprilie, a fost căsătorită o singură dată, cu marea ei iubire, rămânând văduvă la doar 39 de ani. Dar o legătură foarte puternică o leagă și de Florin Piersic, pe care- consideră „un semizeu”.

Actrița Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic. „Între noi e o dragoste fierbinte”

Rodica Mandache este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe din țara noastră, iar pe 13 aprilie âmplinește frumoasa vârstă de 81 de ani.

Născută la Iaşi, pe 13 aprilie 1943, se hotărăște să devină actriță dupa ce o vede pe Marieta Deculescu în rolul Necunoscutei din piesa „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian, scrie cinemagia.ro.

Imediat dupa terminarea Liceului „Oltea Doamna”, în 1960, a pornit catre Capitală, intrând din prima încercare la  pentru a da concurs la IATC, absolvind în 1964, la clasa profesorilor Octavian Cotescu şi Pop Marţian.

Citește și: Măritată cu fostul iubit al celei mai bune prietene, o actriță rămâne văduvă la 48 ani: „Fur inimi”

În anul 1963, debutează pe marele ecran în comedia "Un surâs în plină vară", regia Geo Saizescu), după care urmează alte apariții în pelicule de succes, printre care: „Astă seară dansăm în familie” (1972), „Un comisar acuză” (1974), „Iarna bobocilor” (1977).

În 1978 joacă rolul reporterei belgiene în popularul film „Nea Mărin miliardar”, regizat de Sergiu Nicolaescu, iar în 1981 o interpretează pe Vetuța în „Înghiţitorul de săbii” regizat de Alexa Visarion, apoi este distribuită în „Buletin de București” (1983) i „Căsătorie cu repetiție” (1985).

În teatru a intepretat zeci de roluri pe scenele Teatrului Mic, Odeon și a Naționalului bucureștean, dar și a celui din Iași. 

Rodica Mandache a fost căsătorită o singură dată, cu mare iubire a vieții sale, Aurel Mihailopol, unul dintre cei mai mari fotografi români din anii regimului comunist. 

S-au cunoscut când el venise să facă un fotoreportaj la teatrul la care ea juca. Practic, l-a „furat” celei mai bune prietene de-ale sale din acea vreme, care era iubita fotografului.După 3 luni, cei doi s-au căsătorit, 

Dar căsnicia a durat doar 13 ani, actrița rămânând văduvă la doar 39 de ani, după ce Mihailopol a murit la 5 decembrie 1982, București, din cauza unui cancer galopant, apărut brusc și straniu.

Citește și: Actrița Ioana Pavelescu despre relația cu Amza Pellea: „Sunt revoltată”. Care e adevărul, de fapt?

Rodica Mandache a rămas văduvă la doar 39 de ani  - Foto: Facebook/Rodica Mandache

El semnase, în 1977, Apelul inițiat de scriitorul Paul Goma, celebru la vremea respectivă, difuzat și în Occident, prin care se cerea respectarea drepturilor omului în România și era denunțată politica lui Ceaușescu.

Astfel, ulterior, s-a vehiculat ideea că Mihailopol ar fi fost iradiat de Securitatea comunistă,

Fiica lor, regizoarea Diana Mihailopol, era micuță când tatăl i-a murit. A aflat că tatăl său a murit un an mai târziu, pentru că mamei i-a fost frică să-i mărturisească adevărul. 

Rodica Mandache a recunoscut că a avut noroc, pentru că atunci când soţul său a murit nu realiza prin ce nenorocire trece. 

„Eram cumplit de aeriană şi cred că asta m-a salvat. Moartea sa a fost nedreaptă, neclară şi nemeritată, la 5 decembrie 1982. Ce fel de om era?

Dacă Diana era bolnavă, tapeta maşina cu rochiţe pentru păpuşi şi plecau la Sinaia”, a declarat actrița pentru revista Taifasuri.

Ea a mai mărturisit că cel mai mare regret pe care-l are este că că profesia pe care a practicat-o toată viața a împiedicat-o să fie o mamă perfectă pentru fiica sa.

Citește și: Carmen Stănescu, actrița dorită de bărbați, a avut o unică iubire. „Unul mi-a oferit cocoșei de aur”

„Ăsta este „sectorul” în care îmi reproșez cele mai multe lucruri. M-am străduit, dar nu am fost talentată. Nici nu am avut generozitatea asta să renunț la mine pentru ea. Meseria de actriță este foarte „egoistă”. Am crescut-o pe Diana cum am putut mai bine, am și rămas singure de foarte timpuriu. 

Am crescut-o așa cum am știut eu. Am și avut foarte multe nenorociri în viață pe care le-am trecut împreună”, a spus artista într-un interviu pentru unica.ro.

DCar dovada faptului că Rodica Mandache și-a crescut fiica foarte bine este faptul că aceasta a ajuns o cunoscută regizoare de radio.

Mai mult, Diana Mihailopol a fost nominalizată la Premiile Uniter de patru ori, câștigând unul dintre trofee în 2023. În plus, i-a dăruit mamei sale o nepoată, Catinca.

Rodica Mandache a mărturisit că actorul care a impresionat-o cel mai mult este veșnic tânărul Florin Piersic, ajuns și el la 88 de ani.

Aceasta a declarat că niciun bărbat nu îi seamănă actorului, poziționându-l peste toți și numindu-l chiar „semizeu”.

Ea a mărturisit că de celebrul actor nu o legă sentimente de prietenie, ci mai degrabă o „dragoste fierbinte”. De asemenea, colaborarea cu acesta în cunoscuta piesă de tatru tv, „Visul unei nopi de iarnă”, de Tudor Mușatescu, din 1980, a ridicat-o enorm ca actriță.

„Nu e prietenie, este chiar o dragoste fierbinte. Florin Piersic nu seamănă cu ceilalți oameni, este un semizeu. Dacă o actriță era partenera lui. i se întâmpla ceva nebănuit. Toate partenerele lui au strălucit pentru că el le era alături.

Până să joc cu el în „Visul unei nopți de iarnă” eram o actriță bună, drăguță, cu viitor. Unii spuneau că sunt și talentată.

După ce am jucat cu el pur și simplu am fost ridicată sus, la etajul cel mai înalt, și acolo am rămas datorită piesei. Viața mea s-a schimbat”, a declarat Rodica Mandache, potrivit unica.ro.

Citește și: Recunoașteți personajul? Marele actor împlinește 88 de ani. Care a fost marea dramă din viața sa?

Vârsta de 81 de ani va veni cu o altă bucurie, o recompensă binemeritată. Rodica Mandache va fi distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră la cea de-a 18-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, ce va avea loc pe 29 aprilie la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te