7 destinații care merită vizitate în 2020

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.12.2019 - 21:40
Costa Rica

Cultură, istorie, distracție, natură, relaxare, aventură. Indiferent cât ați călătorit, există încă o sumedenie de locuri care merită descoperite.

SHARE

Dar, în 2020, ca de altfel în fiecare an, unele destinații sunt mai interesante decât altele, inclusiv pentru cei care deja le-au văzut.

1. Egipt

Când își va deschide porțile în 2020, Grand Egyptian Museum din Giza va fi al doilea cel mai mare muzeu din lume și cel mai mare muzeu dedicat unei singure civilizații.

Apoi, vacanța în Egipt poate continua pe Valea Regilor, la templele din Luxor, cu o croazieră pe Nil sau cu un sejur plin de aventură și relaxare într-una dintre stațiunile renumite de la Mare Roșie.

2. Aruba

Zeci de kilometri de plaje cu nisip alb, locații incredibile pentru scufundări și snorkeling și un hub cultural în San Nicolas, supranumit Orașul Răsăritului, dar și un asfințit unic pe dunele din nordul insulei, cunoscute drept California Dunes.

Aruba este o destinație exotică completă și complexă, recomandată atât cuplurilor romantice, cât și familiilor.

3. Japonia

În 2020, Tokyo este gazda Jocurilor Olimpice de Vară și toți ochii vor fi îndreptați către capitala Japoniei.

Sigur, dacă nu mergeți pentru Olimpiadă, este recomandat să evitați perioada 24 iulie – 9 august, pentru a evita aglomerația și a putea gusta pe îndelete amestecul fascinant de tradiție și modernitatate.

Iar dacă tot ajungeți în Japonia, merită să explorați mai multe locuri, inclusiv Kyoto, Osaka sau Beppu, o destinație faimoasă pentru izvoarele sale termale.

4. Costa Rica

Costa Rica este, printre altele, o destinație exotică pentru iubitorii de natură și aventură.

Vulcanul Arenal, probabil, una dintre cele mai populare atracții din Costa Rica, este situat aproape de capitala San Jose și are o altitudine de aproximativ 1.700 de metri.

Parcul Național Tortuguero este considerat o minune a naturii, dar și un paradis pentru suferi sau amatorii de scufundări și snorkeling.

Iar plaja Tamarindo este considerată printre cele mai frumoase din Pacific.

5. Macedonia de Nord

În 2019, Republica Macedonia și-a schimbat numele în Republica Macedonia de Nord, conform Acordului de la Prespa din 2018.

Țărișoara balcanică nu are ieșire la mare și nu se află încă pe  radarul marilor agenții de turism, dar ascunde o serie de atracții istorice, cum ar fi cetatea din capitala Skopje, observatorul megalitic sau orașul antic Heraclea Lyncestis.

Iar în iunie, la Bitola, un oraș situat în sud-vestul Macedoniei de Nord, are loc cunoscutul festival gastronomic Terra Madre Balkans.

6. Olanda

În anul care marchează 75 de ani de libertate de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, Olanda este pregătită să sărbătorească cu o serie de evenimente.

Vacanța poate începe în vibrantul Amsterdam și, profitând, de exemplu, de rețeaua de trenuri extrem de bine pusă la punct, puteți explora mai multe orașe uimitoare.

Cea mai bună perioadă pentru o vizită în Olanda în 2020 sunt lunile aprilie și mai, când puteți lua parte și la festivitățile organizate de Ziua Regelui sau Ziua Eliberării.

7. Maroc

Casablanca, Rabat, Meknès, Fes, Erfoud, Zagora, Oarzzazate, Marrakech, Essaouira...

La prima vedere doar niște cuvinte aproape imposibil de pronunțat, aceste denumiri ascund o istorie tumultoasă, de peste trei mii de ani, o cultură fascinantă și frumuseți naturale misterioase, fiind punctele-cheie ale unei vacanțe în Maroc.

În 2020, Marrakech-ul a fost desemnat prima capitală culturală a Africii.

Iar grație inaugurării primului tren de mare viteză de pe acest continent, distanța dintre Cansablanca și Tanger poate fi parcursă în doar două ore.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te