3 ceaiuri care ard grăsimea de pe burtă. Sunt extrem de cunoscute dar nu mulți le consumă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.07.2024 - 07:25
3 ceaiuri care ard grăsimea de pe burtă. Sunt extrem de cunoscute dar nu mulți le consumă - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Pierderea în greutate este deja destul de dificilă, dar pierderea grăsimilor din jurul stomacului poate fi o provocare suplimentară. Trei ceaiuri extrem de cunoscute și delicioase ard pur și simplu aceste grăsimi

SHARE

Pierderea în greutate este deja destul de dificilă, dar pierderea grăsimilor din jurul stomacului poate fi o provocare suplimentară.

Asta pentru că cea mai mare parte a grăsimii de pe abdomen este diferită de grăsimea din jurul restului corpului. TRei ceaiuri extrem de cunoscute topesc această grăsime.

3 ceaiuri care ard grăsimea de pe burtă. Sunt extrem de cunoscute dar nu mulți le consumă

Cea mai mare parte a grăsimii abdominale se numește grăsime viscerală, care este situată mai adânc decât alte grăsimi corporale și se află în jurul organelor abdominale. 

Acest lucru o face mai periculoasă decât alte grăsimi corporale, iar transportul prea mult din ea poate duce la un risc crescut de boli de inimă sau diabet. 

Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a gestiona acest tip de grăsime și există chiar și ceaiuri legate de arderea grăsimii din burtă.

Citește și: Ceaiul făcut dintr-o legumă care te face să plângi scade colesterolul și întinerește inima

Nu există niciun tip de alimente sau băuturi care să poată învinge grăsimea abdominală de la sine, dar unele produse conțin anumiți compuși, vitamine și nutrienți despre care cercetările au arătat că pot ajuta la pierderea grăsimii abdominale ca parte a unei diete echilibrate.

De exemplu, puteți mânca alimente cu conținut ridicat de fibre, deoarece acesta este un nutrient care a fost legat de reducerea grăsimii abdominale , dar dacă faceți acest lucru singur, cel mai probabil, nu vă va oferi rezultatele pe care le căutați.

Același lucru se poate spune și despre consumul de ceai pentru grăsimea de pe burtă. Ceaiurile conțin în mod natural mulți antioxidanți diferiți și compuși vegetali care au fost legați de o varietate de beneficii pentru sănătate, dintre care unele s-au descoperit în mod special pentru a ajuta la pierderea grăsimilor din jurul stomacului.

Care sunt ceaiurile care ard grăsimea de pe burtă

Ceaiul verde. Ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai notabile ceaiuri pentru arderea grăsimii din burtă. Potrivit unui studiu recent din 2022 publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică , participanții care au consumat cantități mari de ceai verde - vorbim de patru sau mai multe căni pe zi - au avut un risc cu 44% mai mic de a dezvolta obezitate abdominală decât participanții care nu a băut nici un ceai verde.

Un studiu mai vechi din 2008, publicat în Physiology & Behavior, a constatat că participanții obezi care au băut în mod regulat ceai verde au pierdut mai multă greutate corporală totală decât participanții care nu au băut deloc, iar un studiu din 2009 publicat în The Journal of Nutrition a constatat că consumul de catechine din ceai verde - o antioxidant găsit în frunzele de ceai verde - poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale atunci când este asociat cu exerciții fizice.

Dar ce dă ceaiului verde aceste calități de ardere a grăsimilor din burtă? Cercetările arată că majoritatea proprietăților sale de pierdere în greutate se datorează polifenolilor săi bogati și unui subgrup al acestor polifenoli cunoscut sub numele de catechine. Cea mai abundentă catechina găsită în ceaiul verde este ECGC, care a fost legată de accelerarea metabolismului .

Citește și: Floarea din grădină din care faci un ceai miraculos. Te scapă de durerile din piept și de anxietate

Puteți găsi EGCG în alte tipuri de ceai, dar ceaiul verde are de departe cea mai mare concentrație a acestor compuși vegetali care stimulează metabolismul.

Ceaiul negru. Fanii ceaiului englezesc pentru micul dejun și Earl Grey (toate tipurile de ceai negru) vor fi încântați să afle că cercetările au legat ceaiul negru de pierderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale.

Un raport din 2016 publicat în revista Molecules spune că polifenolii găsiți în ceaiul negru au proprietăți anti-obezitate și pot ajuta la reducerea greutății corporale și a grăsimii viscerale, în timp ce studiul pe animale menționat mai devreme din The Journal of Nutrition include ceai negru și cel verde pentru efectul său asupra grăsimii abdominale.

Participanții la un studiu din 2014 publicat în Food & Function care au băut trei căni de ceai negru în fiecare zi timp de trei luni au observat o scădere în greutate mai mare și o reducere a circumferinței taliei (AKA grăsimea de pe abdomen) decât cei care nu au băut ceaiul.

Ceaiul alb. Ceaiul alb, care este cunoscut drept cel mai delicat și cel mai puțin procesat tip de ceai.

Ceaiul alb accelerează metabolismul și crește oxidarea grăsimilor , ceea ce poate ajuta la pierderea sau gestionarea în greutate în general.

Un raport recent din 2023 publicat în Food Safety & Health a concluzionat, de asemenea, că ceaiul alb a avut un impact benefic asupra pierderii în greutate, precum și asupra grăsimii viscerale în special.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te