20 februarie: Ziua schimbului de supă. Cum am ajuns să sărbătorim deliciosul fel de mâncare

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.02.2024 - 07:15
20 februarie- Ziua schimbului de supă Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

Pe tot globul oamenii sărbătoresc câte ceva în fiecare zi. Pe lângă sărbătorile religioase sunt însă și unele care se leagă de diverse evenimente, animale sau chiar de bucătărie. Una dintre acestea este pe 20 februarie și se numește Ziua schimbului de supă.

SHARE

A început în SUA însă a fost preluată de mai multe popoare de pe glob. Ziua schimbului de supă este un prilej de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii.

De asemenea este un moment bun să împarți cu apropiații niște supă de casă.

20 februarie- Ziua schimbului de supă. Cum am ajuns să sărbătorim deliciosul fel de mâncare

 Ziua Schimbului de Supă a început în Seattle și a devenit apoi o sărbătoare neoficială în toată SUA în 2006. Astăzi, sărbătoarea este respectată de pasionații de supă în multe alte părți ale lumii.

Citește și: O ciorbă românească este în topul celor mai bune supe din lume. Inventată la cererea unui soț

Supa este adesea dată oamenilor atunci când sunt bolnavi. Supa de pui este folosită în special pentru calitățile sale calmante. Are sens, bulionul din oase și legume este foarte hrănitor și ușor de digerat, spun specialiștii.

Cum să sărbătorim?

Găzduiește eveniment  ”schimb de supă”. Rugați prietenii și familia să aducă supă de casă în recipiente. Asigurați-vă că toată lumea aduce același număr de recipiente umplute cu supă ca și oaspeții. Împărtășiți supa cu toată lumea – fiecare oaspete ar trebui să lase aceeași cantitate de supă cu care vine.

Foto: Unsplash.com

Este amuzant și hrănitor. 

În plus supa este un ajutor în dietă. Consumatorii de supă tind să fie mai slabi și au șanse mai mici să devină supraponderali.

Supa este bună oricând, dar cel mai bine funcționează înainte de masa principală, stimulând pierderile în greutate cu aproximativ 50%. Unul din motive este că ocupă o parte din conținutul gastric, determinând o oarecare stare de sațietate.

Citește și: Ce conține, de fapt, supa de sturion, pe care românii dau 50 de lei porția? Cum sunt înșelați?

Românii sunt specialiști în supe. De altfel, o ciorbă românească este în topul celor mai bune supe din lume. Este vorba despre ciorba rădăuțeană. Aceasta a apărut acum 41 de ani când o femeie, Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani a gătit-o pentru prima dată. Soțul ei își dorise o supă de curcan care să aducă, dar să nu fie ciorba de burtă.

Foto: Unsplash.com

I-a plăcut atât de mult încât s-a hotărât să o introducă și pe meniul restaurantului unde lucra.

Conform unor rapoarte cea mai veche înregistrare cunoscută despre oameni care consumă supă datează de acum 20.000 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te