VIDEO Primul satelit românesc va fi lansat în spațiu în vară

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 16.03.2021 - 22:08
Primul satelit românesc va fi lansat în spațiu în vară. Foto ARCA

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) va lansa, în iunie 2021, primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România.

SHARE

ARCA este o organizație aerospaţială cu sediul în România, la Râmnicu Vâlcea şi se ocupă de construirea rachetelor, a baloanelor de mare altitudine şi a vehiculelor aeriene fără pilot. Această asociaţie a fost fondată în 1999 de inginerul român Dumitru Popescu şi alţi pasionaţi de rachete şi aeronautică.

Citește și: Meghan Markle ar vrea să candideze la președinția SUA din partea democraților

Până în prezent, ARCA a lansat două rachete stratosferice, patru baloane stratosferice la scară largă, inclusiv un balon de tip cluster și a primit două contracte guvernamentale cu guvernul român și un contract cu Agenția Spațială Europeană. Actualmente se ocupă de construirea EcoRocket – o rachetă semi-reutilizabilă, alimentată cu abur.

Citește și: VIDEO Blindatele și elicopterele cartelului Jalisco Nueva Generacion care terorizează Mexicul

„Misiunile de lansare ARCA care includ operaţiuni navale sunt cel mai complex tip de misiuni pe care le desfăşurăm. Acestea necesită un efort excepţional de coordonare a operaţiunilor, în strânsă cooperare cu unităţi de marină si aviaţie militară si civilă, implicate în mod activ. Măsurile de siguranţă a lansării sunt excepţionale, iar noi ne mândrim cu un procentaj de siguranţă de 100%.

Citește și: Cum poți să afli dacă te vei vaccina cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

În iunie 2021, ARCA va lansa EcoRocket, racheta proiectată şi fabricată integral în România, care va plasa pe orbită primul satelit românesc. Conform Lansăm România, ţara noastră va deveni a 11-a ţară din lume care şi-a lansat propriul satelit şi a doua din Uniunea Europeană, după Franţa.

EcoRocket se va lansa de sub mare printr-o procedură în premieră. În acest fel se obţine o flexibilitate excepţională prin posibilitatea de lansare de pe orice mare său ocean, fără a exista dependenta de o rampă de lansare fixă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.