Coaliția Stop 5G cere senatorilor să nu introducă tehnologia care aduce un „fals și toxic” progres

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 02.06.2020 - 15:31
Membrii Coaliției Stop 5G România militează împotriva vaccinării obligatorii. Foto Alianța Părinților

Șase asociații care se opun vaccinării obligatorii și care susțin că vaccinurile afectează sănătatea s-au reunit într-o nouă coaliție, menită de data aceeasta să stopeze introducerea în România a tehnologiei 5G.

SHARE

Coaliția Stop 5G în România a depus la Comisia pentru Afaceri Europene din Senat un memoriu în care susține că „tehnologia 5G este creată mai mult pentru mașini și obiecte decât pentru sănătatea oamenilor”.

„Tot oamenii sunt cei care plătesc și vor plăti toate costurile aduse de acest fals și toxic progres, care nu numai că nu le este destinat, dar le afectează ireversibil bunăstarea sănătatea și viața”, susține Coaliția Stop 5G, din care fac parte - Asociația Pro Consumatori, Centrul de Cercetare și Dezvoltare AXIO, Asociația Pro Vita (parte și din între timp desființata Coaliție pentru Familie), Asociația Civică Pentru Viață, Alianța Părinților din România și Asociația Pro Decizii Informate.

Asociațiile care formează Coaliția Stop5G sunt foarte active împotriva vaccinării obligatorii. 

„De mulţi ani de zile, părinţii cu copii autişti au convingerea că vaccinurile multiple au determinat declanşarea autismului la copiii lor. Cu toate acestea, guvernele din întreaga lume au negat categoric această posibilitate” susține Asociația Pro Decizii Informate.

Alianța Părinților din România a organizat sau a participat la mai multe marșuri împotriva vaccinării obligatorii, alături de Asociația Pro Consumatori.

„Obligativitatea vaccinării întregii populații a României nu poate fi privită altfel decât ca un uriaș experiment uman, medical, social si chiar politic, ale cărui efecte negative se vor vedea atât pe termen scurt cât și pe termen lung și de care vor fi responsabili cei care îl promovează, îl votează și îl implementează”, a transmis Alianța într-o scrisoare deschisă din 2017.

 

Radiațiile și impactul negativ

Coaliția susține că tehnologie 5 afectează oamenii și planeta pe mai multe planuri.

„Punctul nostru de vedere include și aspectele siguranței sănătății, siguranței ecologice, siguranței naționale, siguranței socio-economice și a siguranței cibernetice și vă solicităm răspunsuri și garanții, în calitatea dumneavoastră de co-responsabili cu decizia implementării tehnologiei 5G în România”, au cerut reprezentanții asociațiilor senatorilor, la întâlnirea din 27 mai.

Coaliția STOP 5G afirmă că la dezbaterile publice organizate de societatea civică din România, medicii au prezentat - din practica curentă - cazuri ale unor pacienți, în majoritate tineri, ce suferă de sindromul de hipersensibilitate electromagnetică, cărora li s-a recomandat ferm schimbarea locului de muncă.

„O dovadă clară a impactului negativ al radiațiilor de radiofrecvență asupra sănătății este faptul că diverși funcționari, inclusiv angajații din Parlamentul României, au spor de periculozitate datorită unei antene amplasată pe clădirea instituției. După aceeași logică, întrebăm: ce sporuri ar trebui să fie plătite tuturor românilor care sunt afectați de antenele de telecomunicații amplasate pe blocuri, spitale, școli și pe alte clădiri publice?”, afirmă coaliția în memoriu.

Ce spun oamenii de știință

Fizician și cercetător, Cristian Presură a vorbit, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE, despre ce înseamnă tehnologia 5G, dar și despre teoriile conspirației care au luat amploare, mai ales în ultimul timp, legate de felul în care această tehnologie i-ar putea „afecta” și „controla” pe oameni.

Cristian Presură a publicat mai multe lucrări de cercetare în domeniul fizicii și brevete de invenție, fiind cunoscut pentru popularizarea științei în rândul publicului larg, scriind diverse articole pentru o serie de publicații.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te