Cele mai tari tehnologii pentru casă din 2021

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.05.2022 - 20:43
Samsung The Frame
Roborock S7
Infinity Game Table
Asus Zephyrus G15
ColdSnap
Lenovo LaVie Mini
Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 i

iRobot a lansat pe piață primele aspiratoare autonome în urmă cu aproape 20 de ani, în 2002, iar succesul acestora i-a motivat pe mulți producători să intre în horă și să inoveze permanent.

SHARE

Roborock S7 – Aspiratorul care face curat și se golește singur

iRobot a lansat pe piață primele aspiratoare autonome în urmă cu aproape 20 de ani, în 2002, iar succesul acestora i-a motivat pe mulți producători să intre în horă și să inoveze permanent. Prezentat la CES 2021, Roborock S7 este unul dintre cele mai avansate aspiratoare autonome de pe piață.

Aspiră și dă cu mopul, în cadrul aceleiași rutine. Și se și golește singur, când termină treaba. În cazul Roborock S6 MaxV, predecesorul lui S7, utilizatorii trebuiau să aleagă modul de funcționare, „aspirator“ sau „mop“.

S7 detectează singur suprafețele și, când „simte“ mochetă sau un covor, ridică automat mopul și continuă operațiunea doar în modul „aspirator“.

De asemenea, mopul lui S7 beneficiază de o tehnologie cu vibrații sonice, ca unele periuțe de dinți electrice, cu până la 3.000 de vibrații pe minut, ceea ce îl face mult mai performant în lupta cu murdăria de pe suprafețele dure.

Roborock S7 dispune de un rezervor de apă pentru mop de 300 de mililitri, un „container“ pentru praf cu un volum de 470 de mililitri și de o baterie de 5.200 mAh, care îi conferă o autonomie de până la trei ore.

Camerele sunt scanate cu tehnologie laser LiDAR, iar gadget-ul se înțelege bine cu asistenții virtuali Alexa și Google Assistant.

În SUA, Roborock S7 poate fi comandat din martie, cu un preț de pornire de 649$. Stația de încărcare care permite și golirea automată va fi pusă în vânzare în a doua jumătate a anului, iar prețul acesteia nu a fost încă dezvăluit.

Infinity Game Table – O nouă dimensiune pentru jocurile pe tablă clasice

Infinity Game Table dă o nouă șansă jocurilor pe tablă clasice. Gadget-ul este, de fapt, o tablă de joc cu touch screen pe care se poate juca față în față și chiar la distanță (dacă și ceilalți jucători au un device similar), fără cărți, pioni sau zaruri, jocuri clasice precum Monopoly.

Produsă de Acade1Up, tabla de joc cu touch va ajunge pe piață undeva în martie-aprilie, modelul cu o diagonală de 24 de inch costând circa 600$. 

Asus Zephyrus G15 – O nouă referință ultraportabilă în materie de gaming

Dotat în versiunea de top cu un procesor AMD Ryzen 9 5900HS, o placă video Nvidia RTX 3070 de 80 W, cu ActiveSync, și un ecran de 15,6 inch QHD, cu o frecvență de 165 Hz și acoperire 100% pentru spectrul de culoare DCI-P3, noul laptop Asus Zephyrus G15 devine o nouă referință pentru amatorii de soluții ultraportabile de gaming.

Carcasa laptop-ului este din aliaj de magneziu, iar, pentru cei care au nevoie și de o „mașinărie“ silențioasă, Asus Zephyrus G15 oferă și tehnolgia denumită „0dB“, care oprește complet
ventilatoarele Arc Flow ale sistemului de răcire în modul „Silent“. 

ColdSnap - „Espressorul“ de înghețată și smoothies

ColdSnap funcționează pe principiul espressoarelor de cafea, doar că, în loc de boabe de cafea sau cafea măcinată, mașinăria este alimentată cu mixuri pentru înghețată sau smoothies, preambalate în doze din aluminiu.

Fiecare doză are un cod QR, pentru ca aparatul să știe ce prepară, și un fel de paletă de mixer în interior.

După introducerea dozei, ColdSnap se asigură că mixul are consistența corectă, acționând această paletă, și, în circa 60-90 de secunde, prepară desertul dorit.

Samsung The Frame – Televizorul tablou, de aproape 2,5 centimetri grosime

Samsung a introdus pentru prima dată gama The Frame în 2017, iar aprecierile din partea iubitorilor de design, care nu apreciază televizoarele mari și negre agățate pe pereți, nu au întârziat.

Acum, producătorul a mers mai departe de la CES 2021 și a prezentat noua gamă Samsung The Frame, cu ecrane de doar 24,9 milimetri grosime.

Dimensiunile noilor televizoare tablou variază între 32 inch și 75 inch, iar modelele de 32 inch și 43 inch pot fi așezate și în poziție portret, verticală.

Cu un abonament lunar de 5$, utilizatorii au acces la o librărie virtuală cu 1.400 de tablouri și imagini apreciate în lumea artei.

Lenovo LaVie Mini – Între netbook și mini-consolă de jocuri

Lenovo LaVie Mini poate fi considerat rezultatul întânirii dintre un netbook și o consolă de jocuri, gen Nintendo Switch.

Mini-laptop-ul are un ecran sensibil la atingere de 8 inch, cu rezoluție 1.900 x 1.200, procesor Tiger Lake Intel Core i7, placă grafică Iris Xe, 16 GB memorie RAM și un hard disk SSD de 256 GB.

Controller-ul care transformă Lenovo LaVie Mini într-o consolă portabilă de jocuri se va comercializa separat, dacă gadget-ul va primi undă verde. Deocamdată, Lenovo LaVie Mini este un concept.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 i – Laptop-ul cu două ecrane

Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 i dispune de un touchscreen E Ink integrat în capac, care permite, de exemplu, consultarea agendei și citirea notificărilor fără a deschide fizic laptopul.

De asemenea, cu ajutorul unui „creion“ activ, pe touchscreen se pot lua notițe. Laptop-ul cântărește mai puțin de 1,4 kilograme, beneficiază de procesoare Intel Core 11th Gen și dispune de patru porturi Thunderbolt și tehnologie Wi-Fi 6.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 i este compatibil cu Lenovo ThinkBook Charging Mat, ceea ce înseamnă că poate fi încărcat wireless direct pe birou.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te