Suntem singuri? Confesiunea unui spion SUA: Câte nave extraterestre ar fi capturat guvernul american

DE Ellie Cook | Actualizat: 24.02.2024 - 14:24
NEVERIFICAT David Grusch a depus mărturie în fața Congresului în iulie. El spune că guvernul ascunde obiecte și vehicule „non-umane“, ceea ce Pentagonul neagă.

Suntem singuri? Confesiunile unui spion SUA: Câte nave extraterestre ar deține guvernul american? Oamenii de știință analizează ca niciodată până acum posibilitatea de a găsi viață și tehnologii extraterestre. Se așteaptă la mari descoperiri.

SHARE

Un progres în cercetarea științifică privind viața extraterestră ar putea fi la orizont, au declarat oameni de știință de renume, pe măsură ce atât politicienii, cât și oamenii de știință se adâncesc cu o nouă determinare în lumea obscură a fenomenelor anormale neidentificate (UAP).

Suntem singuri? Confesiunile unui spion SUA: Câte nave extraterestre ar deține guvernul american?

OZN-urile se referă la fenomene aeriene care nu pot fi identificate sau explicate imediat, în timp ce termenul UAP este mai larg.

Citește și: VIDEO 65 de ani de istorie extraterestră NASA: Numeroase reușite, dar și trei tragedii majore

„În timpul vieții noastre - chiar foarte curând - cred că vom descoperi dacă există viață pe alte planete“, a declarat pentru Newsweek Ravi

Suntem cu adevărat singuri?

Kopparapu, om de știință la Centrul Goddard Space Flight Center al NASA. Ne apropiem de un „moment de aur“ spre care își îndreaptă atenția tot mai mulți oameni de știință, a spus el. „Aș spune că în timpul vieții noastre vom fi capabili să găsim viață pe alte planete, nu există nicio îndoială“.

Citește și: VIDEO Și-a modificat fața ca să arate ca un extraterestru. A fost interzis în restaurante

Este „foarte posibil“ să avem dovezile care contează pentru ca o descoperire privind fenomene necunoscute să fie găsite chiar și într-un an sau doi, a declarat astrofizicianul teoretician Avi Loeb, profesor la Universitatea Harvard, care conduce proiectul Galileo, unul de pionierat care analizează tehnologiile extraterestre.

„Galileo este primul proiect științific care analizează UAP-urile într-un mod sistematic, pe o perioadă lungă de timp, folosind instrumente care sunt complet calibrate și sub control“, a declarat el pentru Newsweek. „Ori de câte ori se merge pe o cale care nu a fost urmată, există o șansă bună să găsești ceva. Și acesta este modul în care privesc eu lucrurile“.

Citește și: NASA a primit un mesaj cu fascicul laser, trimis de la 16 milioane de mile distanță

În ultimii ani, conversațiile despre viața extraterestră au trecut de la a fi considerate marginale, la curentul principal, atât în politică, cât și în știință. Cercetătorii descriu o diferență marcantă în modul în care căutarea extratereștrilor sau a vieții în interiorul și dincolo de sistemul nostru solar este tratată acum de legislatori și de comunitatea științifică, alimentată de o creștere a interesului public.

Exemple OZN

Armata americană și alții au înregistrat numeroase exemple de fenomene necunoscute de-a lungul deceniilor, dar nu au existat dovezi concrete că vreunul dintre acestea are legătură cu viața extraterestră. Cu toate acestea, imaginile dramatice publicate de U.S. Navy, precum și mărturiile veteranilor, intrigă Congresul, publicul și oamenii de știință dedicați să privească dincolo de lumea noastră.

Această curiozitate va crește, a spus Kopparapu. În ultimele 18 luni, au apărut comitete și programe de cercetare pentru a investiga posibila viață pe alte planete și au fost raportate apariții de OZN-uri. NASA a organizat, de asemenea, prima sa ședință publică de informare privind OZN-urile. Experții spun că putem să ne uităm în trecut pentru a găsi semnale ratate și să ne monitorizăm sistematic cerul, mai mult ca niciodată până acum.

„Văd din ce în ce mai mulți oameni care doresc să vină și să lucreze la acest lucru“, a declarat Kopparapu. „Asta nu va face decât să crească interesul“.

Mai aproape de țintă

Această foame de dovezi despre viața extraterestră a fost alimentată de declarațiile explozive ale fostului ofițer de informații american David Grusch, care a afirmat în iunie că obiecte „non-umane“ și „vehicule intacte și parțial intacte“ au fost colectate și ascunse de guvernul american.

Grusch a declarat atunci pentru rețeaua NewsNation că guvernul american deținea „un număr destul de mare“ de astfel de ambarcațiuni non-umane și că „uneori întâlnești și piloți morți“.

Grusch, care a condus analiza UAP pentru autoritățile americane din domeniul apărării până la începutul acestui an, și-a dublat afirmațiile, declarând în iulie 2023 în fața Comitetului de supraveghere al Camerei Reprezentanților că i s-a interzis accesul la investigațiile secrete conduse de guvernul american. De asemenea, el le-a spus legislatorilor că nu a văzut el însuși dovezi ale existenței unor nave spațiale extraterestre, dar că mărturia sa se baza pe interviuri cu „oficiali de informații la nivel înalt“. De asemenea, el a susținut că a văzut documente oficiale și fotografii convingătoare.

Pentagonul a negat aceste afirmații, spunând că nu a găsit „nicio informație verificabilă care să susțină afirmațiile potrivit cărora ar fi existat în trecut sau ar exista în prezent programe privind posesia sau ingineria materialelor extraterestre“.

Afirmațiile lui Grusch au fost întâmpinate atât cu un nou interes, cât și cu o doză de scepticism, nu în ultimul rând pentru că le-a spus politicienilor că nu poate divulga informații clasificate fără a risca închisoarea. Dar cercetătorii se străduiesc acum să separe anecdotele de fapte și de poveștile științifice, iar Congresul va fi cu siguranță atent.

Proiectul Galileo al lui Loeb aplică o analiză științifică riguroasă UAP-urilor și analizează datele de la observatorul său de la Universitatea Harvard.

„Este pentru prima dată când un astfel de studiu sistematic [a fost] realizat“, a declarat Loeb pentru Newsweek.

Proiectul Galileo scrutează cerul cu ajutorul tehnologiilor infraroșu, optice, radio și audio. „Practic, realizăm un film al cerului“, a spus Loeb. „Ca om de știință, urmăresc cu adevărat dovezile care sunt de înaltă calitate. Iar fără ele, nu am cu ce să lucrez“.

NEVERIFICAT David Grusch a depus mărturie în fața Congresului în iulie. El spune că guvernul ascunde obiecte și vehicule „non-umane“, ceea ce Pentagonul neagă.

Fără dovada care poate fi verificată de alții și explorată, „nu există știință în asta, este doar folclor“, a declarat pentru Newsweek Seth Shostak, astronom senior pentru Institutul SETI, organizație nonprofit de explorare spațială. El se îndoiește de ideile privind descoperirile extraterestre și a teoriilor conspirației galopante, dar așteaptă cu nerăbdare noile metode de analiză științifică și numeroasele căi deschise cercetătorilor.

Cercetările s-au transformat în ultimul an sau cam așa ceva, a spus Kopparapu, într-o căutare de tehnologie în sistemul nostru solar și dincolo de el. La fel cum noi ardem combustibili fosili sau folosim substanțe chimice, la fel pot face și alte civilizații necunoscute, iar cercetarea încearcă acum să găsească aceste tipuri de semnături, a spus el.

Kopparapu lucrează pentru a găsi planete locuibile care ar putea avea viață biologică sau tehnologică, căutând orice indicii că s-au dezvoltat civilizații în afara sistemului nostru solar. Viața tehnologică poate însemna orice, de la semne de agricultură, până la tehnologie mult mai avansată decât a noastră.

În orice moment s-ar putea anunța o descoperire, a spus Kopparapu cu încredere. 

Ellie Cook este reporter pentru securitate și apărare la Newsweek. Urmăriți-o pe X @ellliecoook

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te