Știați că: Oamenii de știință vor să facă un nou soi de afine. Fructele sunt cât o căpșună de mari

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 24.07.2023 - 21:20
Oamenii de știință vor să facă un nou soi de afine. Fructele ar fi cât o căpșună de mari Foto: profimediaimages.ro (fotografie cu caracter ilustrativ)

Oamenii de știință vor să facă un nou soi de afine. Fructele ar fi cât o căpșună de mari și vor fi mai suculente și aromate decât cele obișnuite din supermarket.

SHARE

Oamenii de știință vor să facă un nou soi de afine. Fructele ar fi cât o căpșună de mari și vor fi mai suculente și aromate decât cele obișnuite din supermarket.

Afinele sunt deja considerate un „super-aliment”, care ajută la reducerea tensiunii arteriale și previn apariția bolilor de inimă, îmbunătățesc memoria și accelerează recuperarea musculară după efort.

Acum, oamenii de știință de la Institutul James Hutton (JHI) din Invergowrie, lângă Dundee, lucrează pentru a produce un nou soi de afine.

Citește și: De ce Vișan și Florin Piersic nu sunt prieteni și nu joacă împreună. Pentru cine au făcut o excepție

Centrul de cercetare științifică, lider mondial, și-a îndreptat atenția asupra afinelor în urmă cu aproximativ un deceniu, după ce boala a decimat industria zmeurii.

JHI a descoperit că afinele originare din America de Nord nu au produs același randament sau calitate a fructelor atunci când au fost cultivate în Marea Britanie.

Citește și: Imagini inedite de la filmările la Brigada Diverse. Azi, niciunul din marii actori nu mai trăiește

Acum, cercetătorii vor ca afinele să aibă mai mult de trei centimentri.

Vor să facă afinele perfecte

Dr. Susan McCallum, cercetător și crescător de afine la JHI, a spus că oamenii de știință au vrut să ajute cultivatorii să înțeleagă care plante crescute selectiv sunt cele mai potrivite pentru clima scoțiană.

„Am putut să-i sfătuim destul de bine cu privire la soiurile cele mai potrivite pentru sol, condițiile, pH-ul pe care îl aveam – dar încă nu a fost perfect, așa că am început să ne încrucișăm și să ne reproducem propriile afine”, a spus ea.

„O dimensiune mare nu doar o face mai atractivă pentru consumatori, ci o face și mai ușoară pentru culegători”, a mai spus cercetătoarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te