Victor Pițurcă are de luat 7 milioane de euro de la Mititelu. Pe ce se judecă de 12 ani

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.01.2023 - 15:57
Victor Pițurcă are de luat 7 milioane de euro de la Mititelu Foto: INQUAM Photos Octav Ganea/Bogdan Danescu

Victor Pițurcă, anchetat de DNA pentru achiziția de măști neconforme în pandemie, are de luat 7 milioane de euro de la Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova. în urma unui proces care a început acum 12 ani.

SHARE

În 2011, de frică să nu-i ia echipa, Mititelu l-a suspendat pe Pițurcă și i-a interzis accesul în club. 

Anul trecut fostul selecționer Victor Pițurcă a reușit să ajungă la executarea silită a administratorului special FC U Craiova SA, în celebrul scandal al datoriilor de aproape 7 milioane de euro.

Pițurcă a ajuns să reclame această datorie uriașă, în baza deciziei Comisiei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, din martie 2011, după ce Adrian Mititelu i-a reziliat unilateral contractul cu FC U. Craiova S.A. Pe 26 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a dat câștig de cauză lui Victor Piţurcă în procesul în care patronul Adrian Mititelu a contestat o decizie a instanțelor din fotbal, conform căreia clubul FC U Craiova SA era obligat să plătească daune.

Citește și: Fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA, în dosarul măştilor neconforme

În 2021, Tribunalul Dolj a dispus în dosarul de faliment al Fotbal Club U. Craiova S.A. să fie despăgubită de către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu circa 13 milioane de euro, pentru un teren de 43 de hectare din Craiova.

„Obligă pârâta Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor să acorde măsuri compensatorii prin 64.238.400 puncte corespunzătoare suprafeței de teren de 43 ha teren intravilan situat în Municipiul Craiova, în favoarea reclamatei FOTBAL CLUB U. CRAIOVA S.A.”.

Conform hotărârii, 64.238.400 de puncte valorau 64.238.400 de lei, echivalentul a aproximativ 13 milioane de euro. Din suma respectivă, Pițurcă ar fi trebuit să ia aproape 7 milioane de euro, iar familia Mititelu peste 5 milioane de euro.

Victor Pițurcă, reținut de DNA

Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de DNA, într/un dosar instrumentat din septembrie 2022. Antrenorul fusese la audieri ieri și a fost reținut în cursul nopții.

Victor Pițurcă nu este la prima interacțiune cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF, dar a fost și condamnat cu suspendare în deja celebrul Dosarul Valiza.

Dosarul actual, cel vizat de DNA, este cel al achiziționării de măști în perioada pandemiei. În același dosar este audiat în paralel la aceasta oră și unul dintre șefii ROMARM. Din acest dosar, o parte din fapte au ajuns pe masa procurorilor DNA, în urma unei disjungeri către Parchetul anticorupție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te