Totul despre ajutoarele pentru sportivi: cine poate să primească 300 de lei și cine 150 de lei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.11.2020 - 15:36
Foto: Mircea Horobeț

Guvernul României a inițiat două măsuri care să vină în ajutorul sportivilor din România. Este vorba despre vouchere de 300 de lei pentru echipament și vouchere de 150 de lei pentru susținerea activității sportiv de performanță.

SHARE

Conform OUG  Nr. 157/2020 din 3 septembrie, se aprobă acordarea unui ajutor financiar, în anul 2020, sub formă de vouchere pe suport hârtie, în vederea achiziţionării de echipamente sportive pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor născuţi în perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2014 şi care nu au mai fost legitimaţi la un club sportiv, în vederea practicării sportului de performanţă.

 Ajutorul financiar se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Voucherele se distribuie de către direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, respectiv Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti prin cluburile sportive la care s-au legitimat persoanele prevăzute mai sus. 

Valoarea voucherului este de 300 lei şi  se acordă copiilor care se legitimează în cadrul unui club sportiv începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă până la data de 30 noiembrie 2020.

Voucherul este netransmisibil, având o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data tipăririi.

Beneficiază de vouchere, persoanele copii născuţi în perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2014  care se vor legitima la un club sportiv, deţinător al unui certificat de identitate sportivă.   

Cererea pentru acordarea voucherelor se depune de către părintele sau reprezentantul legal al copilului la clubul sportiv la care acestea se legitimează.

Situaţia centralizată privind beneficiarii de vouchere se depune de către clubul la care s-au legitimat sportivii  la direcţia judeţeană pentru sport şi tineret, respectiv Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, în a cărei rază teritorială îşi are sediul structura sportivă.

Ce sportivi pot primi 150 de lei pe lună

Camera Deputaţilor a adoptat, la 27 octombrie, proiectul care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de performanţă tichete valorice lunare de 150 de lei, utilizabile doar pe teritoriul României şi valabile un an.

"Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă", se arată în propunerea legislativă.

Ministerul Tineretului şi Sportului va acorda în mod nediscriminatoriu aceste tichete care sunt bilete de valoare care se dau exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă şi sunt utilizabile doar pe teritoriul României.

"Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens", mai prevede textul adoptat.

Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii.

Ministerul Tineretului și Sportului va elabora normele metodologice de aplicare a legii și totodată va stabili cine este
beneficiarul tichetului sportiv în vederea practicării sportului de performanță la nivel de copii și juniori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te