Ultima sportivă care a jucat cu Halep înainte de suspendare, acuzații incredibile. „Este imposibil!”

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.05.2023 - 21:33
Simona Halep - Foto: Profimedia Images

O jucătoare ucraineancă, care a învins-o pe Simona Halep în ultimul meci înainte de suspendare, consideră că sportiva româncă este nevinovată și crede că totul a fost o înscenare.

SHARE

Daria Snigur, jucătoarea ucraineancă, care a învins-o pe Simona Halep la ultimul meci înainte de suspendare (US Open 2022), consideră că sportiva româncă este nevinovată. 

Sportiva cu care Halep a jucat ultima partidă de tenis, la US Open, o apără: „A fost o înscenare”

Jucătoarea născută la Kiev vorbește, într-un interviu exclusiv pentru Eurosport, despre o posibilă înscenare și e convinsă că Simo își va găsi dreptatea.

Citește și: Incidente la Arena Națională, înainte de meciul Dinamo-Steaua: Ce au găsit jandarmii în două bagaje

Simona Halep nu a mai jucat de aproape 8 luni, fiind suspendată temporar din tenis, după ce a ieșit pozitivă la Roxadustat la un test anti-doping efectuat la US Open 2022.

De atunci, românca a început să-și pregătească apărarea și chiar dacă a declarat recent că are dovezile necesare pentru a-și demonstra nevinovăția, cazul său întârzie să fie judecat.

Daria Snigur a fost ultima jucătoare care a întâlnit-o pe campioana de la Roland Garros și Wimbledon, ucraineanca reușind marea surpriză a ediției de anul trecut de la Flushing Meadows: ea s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4 în fața Simonei Halep.

Citește și: Ciolacu: „Rotaţia guvernamentală se va produce fără scandaluri. România nu-şi mai permite conflicte”

La aproape 9 luni distanţă, ucraineanca a vorbit pentru Eurosport despre cum a trăit acel meci, dar şi-a făcut cunoscută poziţia în legătură cu scandalul de dopaj în care e implicată sportiva noastră.

Cum a fost să reușești să o învingi pe Halep, la US Open 2022?

A fost o victorie neașteptată pentru că Simona este o mare jucătoare de tenis. Nu mi-am putut imagina că pot juca așa cum am făcut-o. Este cel mai bun meci al carierei mele!

Cum a fost când ai auzit că Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj? Mai ales că testul pozitiv a venit chiar după US Open.

Cred că a fost o înscenare, în opinia mea, pentru că juca atât de bine înaintea acestei probleme! Ea nu are nevoie de doping. Este imposibil pentru Simona

Ai simțit ceva în acel meci? A fost tensionată?

Nu, nu cred. Eu am venit de calificări. Cred că Simona...Nu știu. Cred că Simona trebuia să câștige!

Ce ai simțit înaintea meciului?

Am fost foarte emoționată pentru că a fost primul meci pe terenul central, Louis Armstrong împotriva Simonei Halep. Am avut multe emoții. Foarte mulți oameni au urmărit acel meci al nostru...

Ai plâns după acea victorie?

Am plâns pentru că a fost o victorie foarte importantă! Mai ales în aceste vremuri, în care războiul continuă în țara mea. A fost ceva imposibil de realizat, nu-mi venea să cred că am câștigat.

Care este cel mai mare vis al tău în tenis? Să fii pe primul loc în lume sau să câștugi un turneu de Grand Slam?

Aș prefera să câștig un turneu de Grand Slam.

Ai o nouă șansă la Roland Garros?

Nu, urăsc zgura! Poate la Wimbledon.

Ai un mesaj pentru Simona Halep?

Voi fi foarte fericită când Simona va reveni. Voi fi foarte fericită pentru că este o persoană minunată, în opinia mea și o jucătoare foarte mare. Vom vedea. Cred că totul va fi bine.

Din păcate pentru Snigur, victoria contra Simonei Halep, a fost un rezultat izolat, ea nereușind să aibă alte rezultate excelente, care să-i aducă măcar debutul în Top 100 WTA.

Cel mai bun loc ocupat de ucraineancă e 105 WTA, atins pe 14 noiembrie 2022. În turul secund de la US Open, Snigur era învinsă de Rebecca Marino în minimum de seturi.

De atunci, ucraineanca a disputat 20 de turnee în total, până în prezent, majoritatea în circuitul ITF (15). În toate aceste competiții de eșalon inferior, sportiva născută la Kiev nu a reușit să câștige vreun titlu, potrivit eurosport.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te