Newsweek România a vorbit cu Serena Williams despre copilul ei: „Wow, ce frumos!”

DE Paul Cozighian | Actualizat: 06.06.2018 - 16:13

Deținătoarea a 23 de titluri de Mare Șlem a fost nevoită să abandoneze, la Roland Garros, din cauza unor dureri la mușchii pectorali. Și Wimbledon-ul pare compromis.

SHARE

Cu doar o oră înainte de cea mai așteptată încleștare  de pe tabloul feminin, meciul din optimile de finală dintre Maria Șarapova și Serena Williams, vestea abandonului americancei a căzut ca un trăznet deasupra centrului de presă. Imediat ne-am mobilizat către sala principală de conferințe, pentru a încerca să înțelegem mai exact ce s-a  întâmplat.

La mai puțin de un an de când a dat naștere, pe 1 septembrie 2017, unei fetite, Alexis Olympia Ohanian Jr., Serena Williams (36 de ani) s-a prezentat la startul turneului de la Roland Garros, unde și-a dorit să participe în principal pentru a relua contactul cu elita mondială. 

Antrenorului ei francez, Patrick Mouratoglou, a declarat pentru Tennis Channel că adevăratul țel al Serenei ar fi câștigarea Wimbledonului. Pe iarba londoneză, americanca se simte cel mai bine și acolo se pare că i-ar fi mai ușor să câștige un nou titlu, astfel încât să egaleze recordul de 24 de titluri de Mare Șlem deținut de australianca Margaret Court.

Atentă cu corpul ei

„Nu mai pot să servesc”, a declarat Serena Williams presei, cu o voce tremurândă. „Este o durere pe care nu am mai avut-o niciodată până acum și prefer să mă opresc imediat, pentru a afla exact ce se întâmplă”

„Regina”- cum este numită la Paris de o campanie publicitară care a împânzit capitala Franței – este, de când a devenit mamă, din ce în ce mai atentă cu corpul ei. Responsabilitățile nu mai sunt aceleași.

Serena Williams, alături de fetița ei


Anterior, după victoria din turul precedent, Serena, îngândurată, rugase presa să scurteze conferința de după meci, fiindcă se simțea obosită și dornică să se reîntoarcă acasă pentru a sta cu fetița ei, în vârstă de doar 9 luni.

Ca s-o încurajez, profitând de un moment de acalmie după plecarea jurnaliștilor de presă scrisă, când Serena a rămas doar cu WTA TV, m-am apropiat de ea și i-am arătat o fotografie cu Andreea Mitu - jucătoarea româncă ce a a ajuns în 2015 până în optimile de finală la Roland Garros - și băiețelul ei Adam, născut la doar 4 luni după fetița Serenei, pe 5 ianuarie 2018.

Andreea Mitu, cu băiețelui ei Adam


I-am povestit cum Andreea se antrenează de zor, cu copilul alături de ea, în căruț, pe marginea terenurilor de antrenament sau în sălile de fitness. Serena Williams a fost foarte emoționată și privirea ei s-a luminat. „Wow, ce frumos”, a zis jucătoarea americană. La plecare, s-a întors câtre mine și mi-a zâmbit. Parcă se simțea cumva mai în siguranță de când aflase că nu e singura în această situație.

Sportiva se află în continuare la Paris pentru investigații medicale și prezența ei la Wimbledon este deocamdată incertă.

____________________

Foto: Paul Cozighian/Instagram

Paul Cozighian este corespondent special Newsweek România la Roland Garros

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te