Rivaldo, acţionarul Farului, are mari probleme cu legea. Este susţinătorul cui nu te aştepţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.11.2023 - 16:41
Rivaldo, acţionarul Farului, are mari probleme cu legea - Foto: Wikipedia/Nursultan 12/CC BY-SA 4.0

Rivaldo, acţionarul Farului, are mari probleme cu legea. Este susţinătorul fostului preşedinte Jair Bolsonaro şi ar fi finanţat lovitura de stat eşuată contra preşedintelui ales Inacio Lula Da Silva.

SHARE

O lovitură dură pentru Gică Hagi ar putea veni tocmai din Brazilia, unde presa a dezvăluit ce se întâmplă cu acționarul minoritar al Farului, Rivaldo.

Fostul câștigător al Balonului de Aur este investigat de poliție în cel mai mare scandal al momentului din Brazilia, în care este implicată și sora lui Neymar, Rafaella Santos.

Rivaldo, acţionarul Farului, are mari probleme cu legea

Pe 11 septembrie 2023, Rivaldo a fost prezentat oficial de Gică Hagi în calitate de nou investitor la Farul Constanța, informație pe care ProSport o dezvăluise în exclusivitate cu câteva zile înainte.

Legenda fotbalului brazilian a achiziționat 10% din acțiunile campioanei României, pentru a-l ajuta pe Hagi să ducă proiectul de la malul mării la nivelul următor.

Citeşte şi: Rivaldo, noul acţionar de la Farul: Hagi poate reuși mult mai mult, cu viziunea și pasiunea sa

Însă, la doar câteva săptămâni distanță, fostul câștigător al Balonului de Aur are probleme serioase cu legea din Brazilia. Potrivit ziariștilor de la AS.com, Rivaldo este anchetat pentru că ar fi finanțat o lovitură de stat în țara natală.

Totul s-a întâmplat în ianuarie 2023, la câteva luni după finalizarea alegerilor prezidențiale din Brazilia, când în fața Salii Verde a Camerei Deputaților din Brasilia a avut loc o revoltă uriașă a susținătorilor radicali ai lui Jair Bolsonaro.

Totul a semănat leit cu asaltul asupra Colinei Capitoliului din SUA, după ce Biden a ieşit preşedinte.

În semn de protest față de victoria lui Lula da Silva de la alegerile prezidențiale din 2022, susțintătorii lui Bolsonaro au luat cu asalt zona respectivă și chiar au fost la un pas să invadeze Palatul Planatto, ceea ce ar fi putut dÎn urma revoltei, mai mulți protestanți au fost arestați, iar conform AS.com, unii dintre ei au dezvăluit de unde au venit finanțările pentru protest.

Citeşte şi: VIDEO Rivaldo, la Craiova, să-și vadă fiul cum joacă. Un localnic: „De unde ți-ai luat, mă mersu?!”

Cu toții l-au indicat ca sursă pe Salomao Vieira, un renumit artist brazilian, responsabil pentru asaltul de la Palatul Planatto, care în prezent este refugiat în Paraguay.

Acesta le-ar fi transmis mai multor participanți de la revoltă că banii pentru marșul din data de 8 ianuarie 2023 au fost asigurați de Rivaldo, fost jucător al Barcelonei, dar și de către Rafaella Santos, sora lui Neymar, conform ProSport.

În acest context, autoritățile din Brazilia au demarat deja o amplă anchetă, pentru a afla care este adevărul din spatele acuzațiilor care i se aduc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te