Oamenii pe care i-a concediat, alături de Halep la procesul de dopaj. „Suspectul” Mouratoglou absent

DE Alex Darvari | 04.11.2022 - 15:28
Halep și Cahill - FOTO: WTA

Simona Halep s-a îndepărtat complet de echipa Mouratoglou în așteptarea audierilor în speța în care va fi judecată pentru că s-a dopat în timpul US Open.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Antrenorul care i-a propus Simonei metode neconvenționale de refacere. Miza: mai multe victorii

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Mouratoglou, arătat cu degetul

Fostul medic al naționalei de fotbal Pompiliu Popescu exclude noțiunea de greșeală la acest nivel și precizează că „niciun medic din lume” nu ar putea încuraja un sportiv să ia un asemenea medicament, spre deosebire de un antrenor. La US Open 2022, turneu la care a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, Simona Halep era antrenată de Patrick Mouratoglou.

El spune că cineva din echipa Mouratoglou ar fi putut să-i dea substanța spre consum Simonei.

„Roxadustat este o substanță eritrostimulatoare. Stimulează în corp formarea de globule roșii. Se administrează în cazuri grave de anemii după dialize, chimioterapie anticancer, hipoplazii medulare etc. Sporește transportul de oxigen din sânge spre țesuturi, crește metabolismul etc. Face parte din clasa EPO, adică stimulante ale eritropoietinei. Transportă oxigenul spre creier și mușchi, dă randament maxim în efort. 

Folosirea ei face ca sportivul să FURE în competiție. Nu poate fi o greșeală. Această substanță nu poate fi ingerată accidental, poate fi doar administrată. E pentru situații grave, nu poți să iei acest medicament pentru orice. Nu există medic care să prescrie de bună voie așa ceva, dar antrenori da! Se poate să fi fost o greșeală a staff-ului. Se practică în mai multe sporturi și la mai multe nivele ca antrenori să recurgă la astfel de metode pentru a crește performanțele jucătorului și a-și mări reputația lor. 

Mouratoglou pare să fi uitat de Halep. El a fost văzut la turneul Masters de la Paris, unde îl însoțește pe noul său elev, Holger Rune (19 ani). Mouratoglou a fost numai un zâmbet, în tribunele turneului de la Paris, francezul nepărând deloc îngrijorat de situația Simonei Halep.

Pe acest fond, Simona Halep se înconjoară de oameni din fosta sa echipă.

Simona Halep și Darren Cahill au avut o întâlnire secretă, de urgență, la București, în plin scandal de dopaj al sportivei, arată ProSport.

Cahill, care a vorbit foarte frumos despre fosta lui colaboratoare, a zburat tocmai de la Paris pentru a se vedea cu Simona, ceea ce dovedește nu doar atașamentul dintre cei doi, dar și faptul că australianul ar putea avea un rol important în procesul care stă să înceapă.

Cel mai probabil, dialogul dintre jucătoare și antrenoare s-a purtat pe seama apărării pe care o va folosi românca în fața judecătorilor. Este foarte posibil ca australianul să fie chemat drept martor sau măcar o declarație de-a lui să fie depusă la dosar.

Cahill nu a fost la nunta lui Halep

”Au fost șase ani plini, deosebiţi. E un om extraordinar. Doar relaţia profesională s-a întrerupt. Anul acesta a fost greu, cu pandemia. Nu a fost acasă deloc nouă luni de zile. Trebuia să stea acasă `off-season`. Cred că s-a uzat un pic partea profesională şi de comun acord am hotărât să ne oprim.

A ajuns la sfârşit relaţia. Am avut un gol în stomac şi el la fel. Mi-a părut rău. Suntem prieteni foarte buni, mă bucur că am câştigat un prieten. Nu a venit la nuntă pentru că soţia lui nu putea părăsi Australia. A rămas că dacă pandemia se va duce la anul, îi aştept cu mare drag (n.r.- la cununia religioasă)”, a spus Simona Halep.

De asemenea, fostul manager al Simonei Halep ar putea depune mărturie în favoarea Simonei. Ea a fost concediată după ce Mouratoglou i-a devenit antrenor în această primăvară. Multă lume a considerat îndepărtarea Virginiei Ruzici ca un gest neelegant, aceasta fiindu-i alături pe când Halep era o necunoscută.

Daniel Dobre, fost antrenor al Simonei Halep, și el îndepărtat a avut cuvinte de laudă despre aceasta spunând că nu ar fi trișat vreodată.

Citește și: Antrenorul care i-a propus Simonei metode neconvenționale de refacere. Miza: mai multe victorii

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te