Antrenorul care i-a propus Simonei metode neconvenționale de refacere. Miza: mai multe victorii

DE Alex Darvari | 03.11.2022 - 17:30
Daniel Dobre și Simona Halep - FOTO: eurosport

Antrenorul Daniel Dobrea care a antrenat-o pe Halep la Wimbledon a făcut o serie de declarații ciudate lăsând să se înțeleagă că Halep a refuzat metode neconvenționale de refacere.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Invitat la postul radio DIGI FM pe 1 noiembrie, Daniel Dobre i-a luat apărarea Simonei Halep, sportivă pe care a antrenat-o în două rânduri. Simona a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, dar Dobre nu pune la îndoială integritatea acesteia:

„Nu am vorbit cu Simona, dar nu trebuie să vorbesc cu ea ca să-mi dau seama că nu ar face acest lucru. Nu doar eu știu asta, toți care o cunosc știu că nu este dispusă, în primul rând pentru sănătate, îl al doilea rând pentru că vede această luptă ca o luptă sportivă”.

Recuperarea este foarte grea

Pentru a întări ideea, a oferit un exemplu din care se înțelege că i-ar fi propus Simonei să recurgă la metode de refacere neconvenționale:

„Chiar am avut discuții, și nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru... întotdeauna am avut discuții despre a reuși să ai 3-4 săptămâni la nivel înalt, adică să câștigi Roland Garros, câștigi Wimbledon, câștigi și la New York.

Pentru ea este un consum imens să faci rezultate, iar recuperarea este foarte grea, în primul rând mental. Niciodată nu a acceptat să fie ajutată să primească ceva în afara resurselor naturale, care poate ar fi acționat și ar fi avut într-un sezon 4-5 rezultate mari”.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Dobre a susținut că nu s-a referit la metode sau substanțe interzise. În continuare, precizările sale: 

Poți să ai tot felul de suplimente. Nu e vorba de dopaj, ci de suplimente care să te ajute să te regenerezi mai repede, poți să iei mai multă băutură de recovery (n.r. - recuperare), să o bei după fiecare antrenament și după fiecare sesiune de pregătire fizică, să bei de două-trei ori pe zi, dar este foarte neplăcut pentru organism.

Poți să faci mai multă saună cu gheață, sunt o groază de lucruri care te pot ajuta, dar sunt și efecte, acele băuturi de recovery, dacă bei de trei ori pe zi te umpli de bube, au foarte mult zahăr, multe proteine. Poți să iei și pe partea mentală.

Ea a vrut mereu să fie cât mai aproape de normal, de natural: «Dacă sunt obosită, mai stau o zi în plus sau două, nu joc tenis până îmi revin». Să fie o regenerare naturală a corpului, și nu accelerată. Spuneam de saună cu gheață, sunt acum niște instalații cu vacuum, să nu se adune acidul lactic, stai acolo câte o oră ca nebunul.

Mai avea, pe stres și oboseală, herpes. Poți să-l anihilezi cu Aciclovir, a luat o dată sau de două ori, dar i-a fost rău fiindcă e un medcament foarte puternic. Ok, a spus: «Nu mai iau, mai bine aștept să treacă herpesul de la sine».
 
Sub comanda lui Daniel Dobre, Simona Halep a reușit una dintre cele mai mari performanțe ale carierei, câștigarea Wimbledon 2019. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te