Au fost scoase terenurile de volei și handbal inventate.
Modificând nota de fundamentare, Ministerul Tineretului și Sportului recunoaște indirect că a introdus date false într-un document oficial al statului. În plus, pentru că în nota de fundamentare au fost făcute mai multe modificări, proiectul de Hotărâre trebuie să fie pus din nou în dezbatere publică din data de 11 februarie, cu toate termenele legale care decurg.
Chiar și în noua notă de fundamentare a rămas bazinul de înot care, în realitate, este o piscină de recuperare de 1,40 metri adâncime și care nu se poate preta sub nicio formă pentru antrenamentele de înot ale loturilor olimpice.
Ministrul Eduard Novak pare să fie foarte prost sfătuit Foto: INQUAM Photos/Sabin Cârstoveanu
Minciunile Ministerului Tineretului și Sportului
Desigur, enumerarea unor terenuri și a unui bazin de înot care nu există ar sprijini ideea unui Complex Sportiv.
Însă, pe de altă parte este vorba despre un fals în documente publice și folosirea unor minciuni ca justificare pentru un demers cu un obiectiv sportiv.
Prima notă de fundamentare
Iată cu arăta textul notei de fundamentare în prima variantă:
"Astfel, în baza sportivă se vor amenaja stadionul pentru antrenamentul și competițiile sportivilor la Turneul Final, precum și terenuri pentru joc ( handbal, volei, rugby, etc.) , centru îngrijire sportivi, spații cazare și cantonament sportivi, refacerea fațadelor, consolidarea și reabilitarea clădirii existente cu destinația vestiare sportivi, sală de antrenament, sală de conferințe, zona pentru presa, sală multifuncțională, restaurant, bazin de recuperare, cabinete medicale și antidoping, etc.
Având în vedere faptul că modernizarea bazei sportive din București, bulevardul Mărăști, nr. 18-20, sector 1, va cuprinde pe lângă refacerea la standarde internaționale a stadionului și terenurilor de antrenament și numeroase construcții și instalații sportive cum ar fi săli de pregătire, vestiare, terenuri de tenis, de volei, handbal, bazin de înot, sală de ședințe, precum si spații de cazare si masă, fiind construite la standarde internaționale de pregătire a sportivilor, de care ar putea beneficia și sportivii loturilor naționale și olimpice de la multe discipline sportive, în vederea folosirii și administrării cât mai eficient a bazei materiale sportive aflată în administrare, Ministerul Tineretului și Sportului, intenționează reorganizarea bazei sportive din b-dul Mărăști nr. 18-20, sector 1, București, sub forma unui complex sportiv național, potrivit dispozițiilor art. 80, alin. (10) din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 cu modificările și completările ulterioare, cu denumirea ”Complexul Sportiv Național ”Arcul de Triumf”.
Cum poate Novak să arate că nu Gigi Becali este ministrul Sportului. O întâmplare cu Csaba Gal
A doua notă de fundamentare
Acesta este textul noii note de fundamentare, din data de 11 februarie ale aceleiași hotărâri:
"Având în vedere faptul că construcția și modernizarea bazei sportive din București, b-dul Mărăști nr. 18-20, sector 1, va cuprinde pe lângă stadionul propriu-zis și terenuri de antrenament și numeroase construcții și instalații sportive cum ar fi săli de pregătire, vestiare, bazin de înot, sală de ședințe, precum si spații de cazare si masă, de pregătire a sportivilor, de care ar putea beneficia și sportivii loturilor naționale și olimpice de la multe discipline sportive, în vederea folosirii și administrării cât mai eficient a bazei materiale sportive aflată în administrare, Ministerul Tineretului și Sportului, intenționează organizarea bazei sportive din b-dul Mărăști nr. 18-20, sector 1, București, sub forma unui complex sportiv național, potrivit dispozițiilor art. 80, alin. (10) din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 cu modificările și completările ulterioare, cu denumirea ”Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf".
Newsweek România a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului calrificări privind persoanele care au introdus aceste date false într-un act oficial, precum și scopul acestora.