În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Ajută trișorii

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.03.2024 - 17:39
În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Ajută trișorii - Foto: Profimedia Images

În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Este acuzată că ajută sportivii să treacă testele anti-doping spunându-le la ce oră și în ce zi vor fi controalele.

SHARE

Simona Halep a reușit să scape de suspendarea de 4 ani primită de la ITIA după ce tribunalul sportiv de la Lausane i-a redus pedeapsa la doar 9 luni.

Astfel, Halep poate reveni fără probleme pe terenul de tenis la turneul de la Miami. Ea se afla sigur la turneele pe zgură și poate chiar la Jocurile Olimpice.

În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Ajută trișorii

Newsweek România a scris despre controversata șefă a  Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) care a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep. 

Citește și: Ce a spus tatăl Simonei Halep după decizia TAS: „Suntem puțini triști”

Nicole Sapstead, directoarea programului antidoping al ITF, le-a scris, anul trecut, jucătorilor de tenis pentru a-i informa că vor fi testați în zilele premergătoare turneului Miami Open din acest an, care a început în martie.

Organismul de conducere a tenisului mondial a fost acuzat că a fost îngăduitor în privința dopajului, după ce o investigație Daily Mail a descoperit că Federația Internațională de Tenis îi lasă pe cei mai buni jucători din lume să își programeze singuri testele antidoping.

Jucătorii au fost invitați să își programeze perioade de timp pentru testele de dopaj sanguin înainte de turneul de la Miami Open de anul trecut, o metodă despre care experții antidoping spun că face o "diferență uriașă" pentru trișorii care încearcă să scape de depistare.

Jucătorii au fost, de asemenea, anunțați că vor fi sprelevate probe de sânge înainte de Openul Franței din 2019 și de US Open de anul trecut. Pe larg în LINK-ul de mai jos

Citește și: Șefa Agenției care a suspendat-o 4 ani pe Halep, acuzată că ar proteja sportivii care s-ar dopa

Cum a învins Halep la Tribunalul Sportiv

Simona Halep a redus suspenadrea de 4 ani dată de ITIA la doar 9 luni la TAS. Reacțiile au fost rapide și euforice. Kim Clijters a intuit faptul că TAS ar putea ține seamă de faptul că Halep este doar victima lui Mouratoglou.

Înainte de a sosi răspunsul definitiv pe această temă, Kim Clijsters a răbufnit dur la adresa lui Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră principalul responsabil pentru situația în care se află românca.

În timpul podcastului lui Andy Roddick, fosta campioană belgiană a explicat: "Pentru mine, cel mai mare semnal de alarmă este echipa. Nu pot să cred că nu există consecințe pentru echipă, ci doar pentru sportiv. Echipa ei a fost cea care i-a sugerat să ia acel supliment, luându-l fără nicio ezitare.

Citește și: Cum a reușit Halep să reducă pedeapsa, când va reveni pe teren și de ce Mouratoglou e marele învins?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te