Cum a reușit Halep să reducă pedeapsa, când va reveni pe teren și de ce Mouratoglou e marele învins?

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.03.2024 - 09:55
Cum a reușit Halep să reducă pedeapsa, când va reveni pe teren și de ce Mouratoglou e marele învins? - Foto: Profimedia Images

Simona Halep a obținut o victorie de răsunet la TAS. Suspendarea de 4 ani i-a fost redusă la 9 luni, iar sportiva poate reveni rapid pe teren. Cine îl consideră pe Mouratoglou vinovat?

SHARE

Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la 9 luni. Sportiva româncă a primit verdictul după procesul de la TAS, ca urmare a acuzațiilor de dopaj cu roxadustat.

Jurnaliștii americani au făcut o analiză compeltă a verdictului primit de Halep și au anunțat că Halep va reveni de îndată pe teren, au spus și cine este marele perdant al acestei decizii și de ce a primit un verdict atât de bun.

„Simona Halep va putea reveni imediat în joc: TAS a redus descalificarea la 9 luni. TAS și-a exprimat, de fapt, opinia în cazul fostului număr 1 WTA, hotărând să reducă descalificarea de la 4 ani la 9 luni.

Cum a reușit Halep să reducă pedeapsa, când va reveni pe teren și de ce Mouratoglou e marele învins?

Având în vedere că Simona a fost oprită în octombrie 2022, ea va putea să-și ia revanșa personală făcând ceea ce îi place cel mai mult și să revină pe teren cu efect imediat.

Faptele datează de la US Open 2022, când românca a fost depistată pozitiv la una dintre substanțele interzise de regulament: Roxadustat. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului anunțase că Halep va trebui să ispășească o suspendare de patru ani.

Tribunalul independent stabilit de Sport Resolutions, deși a susținut teza lui Halep că ar fi fost vorba de un supliment contaminat, a stabilit că cantitatea de substanță ingerată nu ar fi putut determina concentrația de Roxadustat găsită în proba pozitivă.

Citește și: Suspendarea Simonei Halep a fost redusă la 9 luni. Când revine pe terenul de tenis?

Diferită a fost hotărârea TAS, care a acceptat teza avansată de Halep privind contaminarea suplimentelor alimentare luate.

"Cred că adevărul este pe cale să iasă la iveală. A fost o discuție lungă, pot spune că am avut ocazia să îmi prezint apărarea. Cred că adevărul va ieși la iveală în curând. Nu pot să spun mai multe, voi aștepta publicarea sentinței și atunci voi putea să vă dau mai multe informații."

Cuvintele rostite de Simona Halep în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce apelul său împotriva descalificării sale de patru ani pentru două încălcări diferite ale regulamentelor antidoping au devenit realitate.

S-a făcut dreptate? Da

Simona și-a declarat nevinovăția din prima clipă. Și-a strigat ignoranța față de fapte în toate aceste luni lungi, care au reprezentat un coșmar pentru ea. Dar acum poate, în sfârșit, să îmbrățișeze din nou instanța. Toți cei care au numit-o dependentă de droguri, dopată și necinstită vor trebui acum să se mai gândească. Simona a câștigat.

Iar Patrick Mouratoglou a pierdut. Antrenorul francez și-a pierdut credibilitatea după această problemă. El însuși și-a asumat întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat cu Simona. Prin urmare, este corect ca el să fie adevăratul perdant al acestei afaceri.

Kim Clijsters: "Patrick Mouratoglou a manipulat-o pe Simona Halep"

"Coșmarul pe care l-am trăit timp de un an și jumătate s-a încheiat. Pot să vă spun că această audiere mi-a oferit ocazia de a-mi prezenta apărarea. Încrederea mea este intactă, se va dovedi că nu am avut niciodată intenția de a mă dopa. Cred cu adevărat că adevărul va ieși la iveală și că ziua revenirii mele pe teren va veni curând."

Acestea au fost cuvintele lui Simona Halep, înainte de a veni sentința definitivă de astăzi, care i-a permis româncei să revină imediat pe teren.

Jucătoarea română de tenis a încercat pe toate căile să își revendice drepturile, explicând în timpul procesului că a luat o substanță interzisă în mod inconștient și involuntar.

Înainte de a sosi răspunsul definitiv pe această temă, Kim Clijsters, care a răbufnit dur la adresa lui Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră principalul responsabil pentru situația în care se află românca.

În timpul podcastului lui Andy Roddick, fosta campioană belgiană a explicat: "Pentru mine, cel mai mare semnal de alarmă este echipa. Nu pot să cred că nu există consecințe pentru echipă, ci doar pentru sportiv. Echipa ei a fost cea care i-a sugerat să ia acel supliment, luându-l fără nicio ezitare.

Citește și: Ce a spus tatăl Simonei Halep după decizia TAS: „Suntem puțini triști”

Ar trebui să ai încredere în echipa ta, ar trebui să ai încredere în oamenii din jurul tău. Crezi că vor face ceea ce trebuie, că fac ceea ce trebuie... și iată ce se întâmplă în cele din urmă cu ei. Pentru mine este un caz de manipulare.

O situație, mai ales în cazul unei femei, în care antrenorii își asumă responsabilitatea pentru... este o manipulare, nu găsesc alt cuvânt pentru asta, ca ei să preia controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă în jurul unui sportiv.", potrivit tennisworldusa

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te