Gigi Becali a jucat la pariuri pe meciul FCSB cu Nordsjeland. FRF a anunţat UEFA

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.08.2023 - 11:01
Gigi Becali a jucat la pariuri pe meciul FCSB - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Federația Română de Fotbal a înștiințat UEFA, cu privire la declarațiile făcute de Gigi Becali, după meciul Nordsjaelland - FCSB, 2-0. Finanțatorul vicecampioanei României a spus că a pariat 20.000 de euro, pe calificarea în play-off-ul Conference League.

SHARE

Pe Gigi Becali l-a luat gura pe dinainte, iar acum e pasibil de pedeapsă. Finanțatorul celor de la FCSB s-a dat de gol, a recunoscut că a pariat prin intermediul unui cunoscut.

Gigi Becali a considerat că poate evita regulamentele UEFA pentru că nu deține nicio funcție oficială în acte la FCSB. FRF și forul european s-au sesizat și urmează să ofere detalii despre acest caz.

Gigi Becali a jucat la pariuri pe meciul FCSB

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon.

Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a transmis FRF, potrivit Prosport.

În articolul 12 din Regulamentul Disciplinar al UEFA se precizează că: „toate persoanele trebuie să se abțină de la orice comportament care afectează integritatea meciurilor și a competițiilor”.

Citeşte şi: Un călugăr de pe Athos a împușcat un român. L-ar fi „confundat” cu o pisică. L-a sunat pe Becali

La art. 12, paragraful 2, lit b, se arată că „integritatea meciurilor și a competițiilor este afectată de orice persoană care participă, direct sau indirect, în pariuri sau alte activități similare care au legătură cu meciurile sau competițiile sau care care are un interes financiar, direct sau indirect, din aceste activități”.

Regulamentul Disciplinar al FRF interzice implicarea în pariuri, iar articolul 60 explică ce pedepse riscă oamenii din fotbal care pariază. Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Gigi Becali riscă să fie amendat cu 300.000 de lei și să i se interzică orice participare la activitățile legate de fotbal timp de 2 ani, conform gsp.ro.

Meme Stoica susţine că nimic nu este adevărat

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al celor de la FCSB, e sigur că liderul Superligii nu va avea de suferit din această cauză.

„Dacă vreau să pariez, pun pe cineva să o facă! Ce, suntem copii? Hai să ne scoată din competiție că a pariat cineva cunoscut... Gigi nici nu știe despre ce vorba, nu se pricepe.

Citeşte şi: FCSB mai încearcă odată porțile „Templului din Ghencea”: Becali: Am semnat biletul de 1 milion de €

Cum să fie faptă penală? Au fost prinși jucători că pariază împotriva propriei echipe. Sporturile individuale sunt mai viciate. La fotbal trebuie să cam știe 22 de jucători.

Clubul nu are nicio treabă dacă a pariat sau nu Gigi. Are treabă el! Îl nenorocesc dacă îl suspendă, ce să zic...”, a concluzionat pe un ton ironic Mihai Stoica la „Sport Report” de la Orange Sport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te