FCSB mai încearcă odată porțile „Templului din Ghencea”: Becali: Am semnat biletul de 1 milion de €

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.07.2023 - 14:04
Gigi Becali și Florin Talpan - Foto: Profimedia Images (colaj)

După numeroase cereri refuzate de CSA Steaua prin diferite tertipuri avocățești, finanțatorul FCSB spune că vrea să joace meciul cu CRF Cluj pe stadionul din Ghencea, removat cu aproape 100 de milioane de euro din bani publici.

SHARE

Gigi Becali a oferit detalii despre închirierea stadionului Ghencea pentru derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, care va avea loc duminică, 6 august, la ora 21:30.

FCSB mai încearcă odată porțile „Templului din Ghencea”

Becali a semnat un bilet la ordin avalizat în valoare de 750.000 de euro, acoperind astfel și asigurarea.

„Eu biletul l-am semnat. Cel de 250.000 de euro, asigurarea, și biletul de 750.000 l-am semnat eu, am avalizat biletul. Acum nu știu ce au făcut, au semnat, n-au semnat. N-au cum! Și-așa erau la limita belelelor”, potrivit Fanatik.

Totuși, există incertitudini mari cu privire la semnarea biletului de către ceilalți implicați, după ce Florin Talpan, juristul clubului CSA Steaua care duce de mai mulți ani un război personal cu latifundiarul din Pipera a „inventat” o condiție care nu poate fi realizată de niciun asigurator de pe teritoriul României.

Talpan cerea ca toata suma să fie trecută într-o poliță de asigurare și a refuzat vehement să accepte chiar și ideea ca FCSB să le pună acești bani într-un cont. Lucru imposibil de realizat în România, întrucât niciun asigurator nu face acest lucru pentru „un meci de fotbal”.

Talpan: „S-a ajuns aici pentru că domnul Gigi Becali nu respectă deciziile instanței”

Întrebat care sunt adevărate motive pentru care FCSB este blocată să joace în Ghencea, Florin Talpan a spus: 

„S-a ajuns aici pentru că domnul Gigi Becali nu respectă deciziile instanței. El vrea să ne distrugă. Cere anularea mărcilor, nu vrea să pună în aplicare hotărârea prin care nu mai are voie să folosească numele Steaua.

În cazul FCSB-ului a trebuit să ne luăm niște măsuri de siguranță, pentru că domnul Gigi Becali spune că el are Steaua. Și în perioada negocierilor, el a spus că are Steaua, că Ghencea e casa lui. El vrea să pară de bună-credință și a depus o solicitare să înregistreze o marcă 'FCSB Steaua'?

Ăsta este motivul principal pentru care nu e lăsat în Ghencea. Cum să nu respecte hotărârile instanței? Nu am înțeles de ce FRF nu anunță UEFA că FCSB nu are palmaresul. El vrea să ne distrugă și noi să-l primim în casă?, potrivit Digisport.

Legenda lui Dinamo, atac frontal la adresa lui Talpan: „Un caz de obsesie patologică. O răutate nemaipomenită”

Fosta legendă a lui Dinamo, Cornel Dinu a luat poziție în scandalul dintre Talpan și Becali.

"Nu e vorba de Talpan, e vorba de tot ce se întâmplă în țara asta. El este un caz de obsesie patologică, ceea ce face el acolo, dar nu e el de vină. E inadmisibil ca stadionul ăsta, care e făcut din bani publici, să nu fie folosit și de FCSB, e o răutate nemaipomenită.

Problema e legată de forța instituțiilor noastre, nu se poate ca un singur om fără niciun argument să interzică să se joace pe un stadion care nu este al Armatei, e un stadion al poporului, făcut din banii poporului. Își face mendrele pe la toate posturile de televiziune.

Dar asta este, trebuie ocupat timpul de emisie cu tot felul de măscărici, nu cu lucruri serioase, pentru că s-au cam pierdut cei care pot să exprime esența fotbalistică.

Își face mendrele de câțiva ani de zile sub steagul Armatei și MApN, e o rușine, nu are argumente juridice, doar nebunii. Cum să ceri pe palmares și sigla clubului 37 de milioane și să o ții în procese?”, spotrivit Digisport.

Marcel Ciolacu, dă cu pumnul în masă: „Nu permit ambiții personale pe bani publici”

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a intervenit în scandalul legat blocada impusă de CSA Steaua împotriva celor de la FCSB. Premierul i-a transmis direct juristului Florin Talpan că nu va permite ambiții personale pe banii românilor.

”Nu arde niciun stadion Steaua! Trebuie să înțelegem foarte bine: bazele sportive sunt ale statului român, ele sunt pentru sport. Nu trebuie să ținem cont de alte lucruri și să nu lăsăm anumiți sportivi să joace pe aceste baze, care sunt ale statului român.

Avem niște stadioane pe care trebuie să le punem la dispoziția sportivilor, în funcție de performanța sportivilor să se creeze o prioritate. Nu vreau să intru în nicio polemică. Nu poți să te exprimi la televizor despre o bază a statului român sau despre o echipă care este plătită de un minister (n.r. – CSA Steaua).

Trebuie să avem bun simț și să intrăm într-o logică care să ducă la performanță în sport, nu la discuții între conducători! Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie ca echipa FCSB sau altă echipă să joace. Sau pentru un anumit patron! Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi! Nu ai dreptul să le iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion.

Când tu n-ai nicio performanță sportivă și te implici să strici lucruri, din ambiții personale, vă anunț că nu voi permite nimănui să facă acest lucru, nu doar domnului Talpan. Oamenii de sport au dreptul să vorbească. Nu știu încă dacă voi merge la meciul FCSB – Dinamo, o să vorbesc cu fiul meu”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Fanatik.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te