FRF ia în calcul interzicerea deplasării suporterilor români, la meciul Naţionalei, în Kosovo

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.05.2023 - 15:29
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF - Foto: Profimedia Images

Federaţia Română de Fotbal ia în calcul interzicerea deplasării suporterilor români, la meciul Naţionalei, în Kosovo, la Priştina, ca urmare a incidentelor care au loc la graniţa cu Serbia. Meciul urmează să aibă loc pe 16 iunie, în preliminariile CE 2024.

SHARE

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că este îngrijorat de situaţia din nordul statului Kosovo şi din acest motiv există posibilitatea ca Naţionala României să nu fie susţinută din tribune, de fani.

FRF ia în calcul interzicerea deplasării suporterilor în Kosovo

"Încă din primul moment în care au apărut aceste incidente, la graniţa dintre Serbia şi Kosovo, s-a înfiinţat un grup de lucru, la nivelul FRF", spune Răzvan Burleanu, conform Agerpres. 

"Suntem într-un dialog foarte strâns cu biroul României de la Priștina, cu federaţia locală de fotbal, precum şi cu UEFA.

În momentul de faţă, ţinând cont de informaţiile pe care le avem, putem să concluzionăm că nu există un risc privind disputarea partidei oficiale dintre România şi Kosovo, de la Priștina.

Citeşte şi: De ce a pus Burleanu politicienii și DNA-ul la tribuna VIP, iar pe Hagi l-a trimis la tribuna a doua

Avem însă o îngrijorare, în ceea ce priveşte siguranţa suporterilor noştri, care se vor deplasa la Priştina. De aceea, îi rog pe această cale pe fani să urmărească toate canalele oficiale ale FRF, unde vom publica toate informaţiile pe care le vom avea.

Pentru că ne interesează ca siguranţa suporterilor să nu fie în pericol. Ăsta e obiectivul nostru.

Vom pune mai presus de orice securitatea şi siguranţa suporterilor români, de aceea luăm [în calcul] chiar mai multe scenarii. În zilele următoare vom reveni cu mai multe informaţii despre acest subiect", a spus el.

Citeşte şi: Burleanu, după discuția cu Colțescu și Hațegan: Am sesizat UEFA să deschidă altă anchetă

"Nu avem un risc privind disputarea meciului. Când sunt astfel de meciuri, iar în zonă se întâmplă anumite incidente, în mod automat numărul forţelor de securitate şi ordine [este de aşteptat] să crească. 

Ceea ce se va întâmpla cu siguranţă şi la meciul nostru de la Priștina. Cu siguranţă că, atunci când discuţi despre riscuri de securitate, în mod normal poate să fie şi un scenariu precum mutarea partidei.

Dar, cu siguranţă, acesta nu este un scenariu care să se afle azi pe agenda noastră. Unul dintre scenariile noastre este pur şi simplu să nu beneficiem de aportul suporterilor noştri, dacă vom avea cel mai mic risc la adresa siguranţei lor", a adăugat preşedintele.

Meci programat pe 16 iunie, la Priştina

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte pe 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul "Fadil Vokrri", din Priştina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

În ultimele zile, în nordul statutului Kosovo, la graniţa cu Serbia, au avut loc ciocniri violente între etnicii sârbi şi forţele de securitate kosovare.

Incidentele au avut loc pe fondul protestelor etnicilor sârbi împotriva preluării mandatului de către primari albanezi, într-o zonă cu majoritate sârbă, după alegerile pe care le-au boicotat.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te