De ce a pus Burleanu politicienii și DNA-ul la tribuna VIP, iar pe Hagi l-a trimis la tribuna a doua

DE Mihai Duță | Actualizat: 17.06.2021 - 09:25

Citind comunicatul Federației Române de Fotbal care spunea că UEFA se ocupă de invitațiile la tribuna VIP, parcă l-am și văzut pe Aleksander Ceferin, hotărât, dictându-i secretarei: În România, să dai bilete la VIP pentru Crin Bologa, Vasile Dâncu, Dan Barna și Lucian Bode.

SHARE

Serios? Cine-și poate imagina așa ceva? Și ce să vezi? Cum a izbucnit scandalul, brusc s-au găsit soluții. Cică nici nu mai era așa înghesuială la VIP ca la primul meci. 

Ca să nu existe nicio discuție, Newsweek România a întrebat UEFA dacă le-a trimis invitații nominale politicienilor și șefului DNA, pentru că așa lăsase Federația Română de Fotbal să se înțeleagă.

Evident, UEFA nu dă invitații sau bilete nominale ci stabilește anumite cote pe care le trimite organizatorilor și federațiilor din țările în care au loc meciuri în cadrul EURO2020.

Citește și: Ce spune UEFA despre scandalul biletelor VIP din România: Căutăm o soluție cu FRF

De altfel, la meciul Italia-Elveția, marele fotbalist Francesco Totti era prezent la tribuna VIP. Acolo, la Roma, nu erau așa mare înghesuială de politicieni.

Din răspunsul UEFA reiese în mod clar că Federația Română de Fotbal este responsabilă pentru trimiterea fostelor glorii ale fotbalului românesc la o categorie inferioară și nu la VIP.

„UEFA va lua legătura cu Federația din România pentru a încerca să găsească o soluție și cât mai multe legende ale fotbalului să participe la următoarele meciuri în cele mai bune condiții posibile", ne-a transmis UEFA.

Citește și: Gică Hagi și Gică Popescu au decis să nu mai meargă la meciul Ucraina - Macedonia de Nord

Deci nu va lua legătura nici cu Primăria, nici cu Guvernul, ci cu Federația Română de Fotbal.

Surse din cadrul comitetului de organizare ne-au spus că, spre exemplu, Primăria Capitalei a avut o singură invitație la tribuna VIP, cea cu care a fost la meci Nicușor Dan. Restul au fost distribuite de FRF.

Dar de ce preferă Răzvan Burleanu politicienii și nu marii fotbaliști? 

Răspunsul este unul destul de simplu: anul viitor sunt alegeri la Federația Română de Fotbal, iar Burleanu caută sprijin politic, așa cum a făcut mereu. Iar cu Generația de Aur e în contre.

Citește și: Stejarii joacă cu Argentina pe Dinamo. Steaua și Arcul de Triumf n-au fost încă recepționate

Într-un dintre cele mai negre perioade ale democrației din România, reformatorul Răzvan Burleanu se afișa cu Liviu Dragnea. Apoi, când puterea politică s-a schimbat, a început să se dea bine pe lângă liberalul Ionuț Stroe.

Acum, când nu este foarte clar ce se va întâmpla din punct de vedere politic anul viitor, Burleanu a avut invitați din toate partidele care sunt sau ar putea fi la putere: Orban, Barna, Dâncu, Novak.

Printre invitații lui Burleanu s-a numărat și șeful DNA, Crin Bologa. Asta în condițiile în care la adresa președintelui FRF există reclamații la DNA.

Dar cum îl poate ajuta politicul pe Burleanu sau pe oricare alt candidat la alegerile pentru președinția FRF? Simplu: prin structurile sportive subvenționate de consiliile locale și județene controlate politic.

Despre ce federație vorbim în acest context? Aaa, despre cea de fotbal. Un sport în care sunt injectate anual zeci de milioane de euro de la bugetul de stat, prin consiliile locale și județene, și care nu mai are niciun rezultat notabil de zeci de ani.

Cel mai bun exemplu este acest EURO2020 la care vedem pe Arena Națională echipe precum Macedonia de Nord, Ucraina și Austria, în timp ce naționala României e în concediu pentru că a ratat iar calificarea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te