F1, MP al Rusiei: Ferrari a eșuat, Mercedes a câștigat

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.09.2019 - 23:05

Ferrari a eșuat lamentabil la Soci. Plecat din Pole Position, Charles Leclerc a terminat pe trei, pe Sebastian Vettel l-a lăsat motorul și a abandonat, iar Mercedes a marcat un nou 1-2, cu Lewis Hamilton în frunte.

SHARE

Euforici, probabil, după primul 1-2 și prima victorie a lui Vettel de săptămâna trecută din Singapore, și, bineînțeles, încrezători după cel de-al patrulea Pole consecutiv obținut în acest sezon de Leclerc la Soci, cei de la Ferrari s-au bâlbâit ca niște începători. Charles Leclerc a plecat de pe prima poziția a grilei de start, iar Vettel a țâșnit de pe trei, l-a depășit pe Hamilton și i-a luat și fața coechipierului său în primul viraj.

Toate bune și frumoase, pentru Ferrari, la început. Da și nu. Vettel a început să depărteze de pluton, dar timid. Și, interesant, echipa i-a cerut prin radio să-i dea locul înapoi coechipierului său. Dar germanul a continuat să accelereze. Până la prima oprire la boxe, nu avea decât vreo cinci secunde avans. Ambii piloți Ferrari au plecat pe ”soft-”uri, iar cei de la Mercedes au optat pentru ”medium”.

Leclarc a intrat primul pentru schimbul de pneuri și a încălțat ”medium”. Vettel a rămas, însă, încă câteva tururi bune în pistă, trăgând la limită de anvelope. Iar în urma schimbului a pierdut locul, Leclerc trecând în fața sa. Nu a fost foarte clar dacă Vettel s-a încăpățânat să schimbe mai târziu gumele sau dacă cei de la boxe au tras de timp, astfel încât să iasă în spatele coechipierului său. Și nici nu mai contează. Vettel a mai făcut un singur tur după ieșirea de la boxe, fiind trădat de motor și nevoit să abandoneze.

Rulând pe anvelope ”medium” și profitând și de Safety-Car-ul virtual introdus după abndonul lui Vettel, Hamilton și Botas au continuat cursa. Iar Hamilton a profitat, a intrat la boxe și a ieșit în fața lui Leclerc cu ”soft”-uri. După schimbul de pneuri, tot ”soft”, Botas a reintrat pe trei.

Apoi, George Russel de la Williams a avut probleme cu frânele și a lovit parapeții. Safety Car-ul a intrat și a neutralizat cursa. Iar Leclerc, conștient că nu se poate bate cu Mercedes-urile în aceste condiții cu pneuri ”medium”, a intrat repede pentru a pune și el ”soft”-uri, dar a revenit în spatele lui Bottas. Cursa s-a relansat, dar Leclerc n-a reușit să amenințe ”săgețile argintii”. A încercat de vreo câteva ori să-l depășească pe Bottas și s-a lăsat păgubaș, iar Hamilton, scăpat singur cu asfaltul în față, a impus un ritm îndrăcit, înregistrând ”Fastest lap” după ”Fastest lap”.

La final, campionul en titre și-a adjudecat liniștit cea de-a noua victorie din acest sezon și și-a mărit avansul în lupta pentru titlul F1 2019 la 73 de puncte, cu numai cinci curse înainte de finalul campionatului.

Etapa următoare, Marele Premiu al Japoniei, va avea loc în 13 octombrie, la Suzuka.

Clasament MP al Rusiei

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te