eSports: Zandvoort, rundă crucială în bătălia pentru titlurile din Racing League Romania

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.05.2020 - 10:08

Apex Hunters Red își pot asigura matematic prima poziție în ierarhia echipelor în campionatul virtual monomarcă de viteză pe circuit Racing League Romania, în timp ce lupta rămâne deschisă în top-ul piloților, după cursa dramatică de weekend-ul trecut de la Spa-Francorchamps.

SHARE

Duminica ce ar fi trebuit să aducă din nou Formula 1 pe circuitul de la Zandvoort în 2020 propune acțiune pe varianta digitală în contextul pandemiei, unde așii simulatoarelor din Racing League Romania intră în linie dreaptă pentru finalul sezonului. Etapa a 8-a din totalul de zece curse poate oferi răspunsuri importante la cele mai disputate bătălii pentru poziții și poate fi urmărită Live, astăzi, de la 20.25.

Spa-Francorchamps a adus racing de cea mai bună calitate, dar și momentul cel mai dramatic al sezonului 2020. În cea de-a doua manșă, liderul la zi Cristian Berindea a încercat o triplare pe Kemmel Straight în fața adversarilor direcți, Andrei Bechir și Victor Nicolae. Contactul a declanțat o reacție în lanț ce i-a antrenat și pe Alex Cascatău și Răzvan Mihai, însă cea mai importantă consecință a fost ieșirea din zona punctelor pentru primii trei din campionat în respectiva manșă.

Comisarii sportivi au dictat o penalizare pentru Berindea, care a pierdut astfel punctul obținut în urma recuperării sale de la Spa. Mihai Neg și Cristian Moisescu au fost și ei privați de o parte din punctele adunate în Ardeni, acesta din urmă fiind acum la doar trei puncte înaintea lui Cascatău în lupta pentru poziția a patra în clasamentul general al piloților. Strânsă este și disputa dintre Bechir și Nicolae pentru titlul de vicecampion, aceștia având una dintre ultimele șanse de a ținti titlul la Zandvoort.

Circuitul de la Zandvoort, pregătit pentru Formula 1 după o pauză de 35 de ani

Olanda nu se număra printre destinațiile DTM în perioada modelului M3 E30, însă acesta și-a făcut norma de succese la Zandvoort grație monopolului instaurat în seria domestică de turisme în 1987-1988. Noua configurație a traseului a adus varianta modernă a DTM la malul Mării Nordului, iar BMW a triumfat în 2013 prin Augusto Farfus. Marco Wittmann, Antonio Felix da Costa și Timo Glock au cunoscut și ei gustul succesului pe sinuosul parcurs printre dune.

În ultimele luni a avut loc o amplă operațiune de renovare a circuitului cu scopul revenirii în Campionatul Mondial de Formula 1 după o pauză de 35 de ani. Din păcate, contextul global a determinat amânarea Marelui Premiu al Olandei, ce ar fi trebuit să se dispute chiar în aceeași zi cu etapa din Racing League Romania.

Clasament Piloți

  1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 239p
  2. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 187p
  3. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
  4. Cristian Moisescu – 138p
  5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 135p
  6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 120p
  7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 94p
  8. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 91p
  9. Bogdan Mutu – 81p
  10. Robert Prepeliță – 81p

Clasament echipe

  1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 426p
  2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 255p
  3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
  4. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 133p
  5. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 108p 

Urmărește și...

Newsweek LIVE: Motorsport, Sim Racing și efectul COVID-19

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te