Documentar UEFA: ce a făcut arbitrul Hațegan când a aflat că și-a pierdut mama, în pauza unui meci

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 24.11.2020 - 12:45
Ovidiu Hațegan, consolat de Virgil Van Dijk după ce a aflat că și-a pierdut mama/FOTO: dailymail.co.uk

Arbitrul Ovidiu Hațegan este protagonistul celui de-al doilea episod din documentarul pe care Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) l-a lansat pe piață. Documentarul este dedicat arbitrilor din Champions League.

SHARE

”Este un documentar foarte important pentru UEFA şi familia noastră de arbitri. Scoate în evidenţă rigoarea profesională, motivaţia şi dedicarea unora dintre cei mai buni arbitri din Europa, dar arată şi latura umană din spatele figurilor pe care le văd jucătorii şi suporterii pe terenul de joc”, a spus şeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti.

”Man in the middle”, episodul 2, i-a fost dedicat lui Ovidiu Hațegan. Mai exact, este vorba despre meciul Germania - Olanda 2-2, care a contat pentru Grupa 1 din Liga Națiunilor, în noiembrie 2018.

Pentru Hațegan a fost, probabil, cel mai greu moment din cariera sa. La pauza partidei a aflat că mama sa, care era internată, fiind grav bolnavă, a decedat.

Arbitrul român a dat dovadă de profesionalism exemplar și nu a cerut să fie schimbat. Din contră, a condus mai departe întâlnirea și s-a achitat exemplar de sarcini.

La finalul partidei, Virgil Van Dijk, fundașul lui Liverpool care a avut mari șanse să cucerească Balonul de Aur în 2019, a mers să-l consoleze după ce românul a izbucnit în lacrimi. În aprilie 2019, Hațegan s-a întâlnit din nou cu apărătorul olandez, fiind rezervă într-un meci al ”cormoranilor” cu FC Porto.

”A fost un gest într-adevăr uman, un gest care arată solidaritate, sprijin care există între oameni. Sunt lucruri normale, așa trebuie să ne comportăm. Le putem înțelege până la un punct. Când se termină meciul, aceste lucruri se dau la o parte. E vital să încercăm să ajutăm pe cei de lângă noi. Asta e filosofia mea de viață. Mai ales acum când trecem prin momente dificile. M-am mai întâlnit cu Virgil. El a observat aceste lucruri, nu toată lumea. Ne-am întâlnit după acel meci, la Liverpool - Porto, mi-a dat și tricoul lui. A venit și mi-a dat tricoul ca și suvenir. Un moment plăcut. Trebuie să fim puternici”, a spus Ovidiu Hațegan, la Digi Sport Special, după acel meci.

La interviul de după meci, Van Dijk (29 de ani), omul care a adus egalarea în minutele de prelungire, a explicat drama trăită de arbitrul român.

"Omul a cedat nervos. Avea lacrimi în ochi, pentru că tocmai aflase că și-a pierdut mama. I-am spus să fie puternic și i-am transmis că a condus foarte bine meciul. E un lucru mărunt, dar poate îl ajută", a fost declarația lui Van Dijk, preluată de presa olandeză, potrivit digisport.ro.

Documentarul poate fi văzut aici.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te