Doi foști lideri mondiali conduc coaliția pentru un verdict rapid în cazul Halep: Să fim uniți!

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.09.2023 - 14:50
Simona Halep - Foto: Profimedia Images
Simona Halep - Foto: Profimedia Images
Simona Halep - Foto: Profimedia Images

Fostul număr 1 mondial Alize Cornet și omul de încredere al lui Novak Djokovic au dat mesaje puternice în favoarea Simonei Halep la interval de 24 de ore. Halep a fost suspendată în octombrie anul trecut. A fost audiată în iunie, dar un verdict a fost amânat.

SHARE

Alize Cornet și asociația înființată de Novak Djokovic fac front comun și cer ca Simona Halep să fie judecată de urgență.

Alize Cornet, fostă nr. 11 WTA, și-a exprimat susținerea pentru Simona Halep și a cerut lumii tenisului să se mobilizeze în spatele vedetei suspendate.

Halep a fost suspendată provizoriu în urmă cu un an pentru un test antidoping nereușit după US Open 2022. Ea a primit o încălcare separată a reglementărilor antidoping pentru neconcordanțe cu pașaportul său biologic la începutul acestui an, o decizie pe care Halep a calificat-o drept hărțuire și care a lăsat-o fără apărare.

Fostul nr. 1 WTA și-a menținut poziția că este nevinovată. Mult așteptata audiere a avut loc la sfârșitul lunii iunie, iar de atunci Halep se află la coadă de așteptare în ceea ce privește verdictul, în ciuda rapoartelor inițiale care sugerau că va primi un feedback în câteva săptămâni, potrivit yardbarker.com 

Doi foști lideri mondiali conduc coaliția pentru judecarea rapidă a Simonei Halep: „Să fim uniți!”

Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, organizație fondată de Novak Djokovic, s-a pronunțat pe situația Simonei Halep.

 El a descris drept „o rușine” faptul că Simona nu a primit încă verdictul în cazul de dopaj în care a fost audiată în urmă cu mai bine de două luni.

„Sunt de acord că este o rușine. Este în mod evident nedrept pentru Simona Halep, familia, echipa și fanii ei. Totuși, nu sunt surprins că WTA nu a vorbit despre asta. WTA și-a abdicat cu mult timp în urmă responsabilitățile față de jucători.

Ăsta este doar un exemplu care demonstrează că a pretinde că reprezinți în mod adecvat jucătorii și turneele simultan pur și simplu nu funcționează. Și unul dintre motivele pentru care jucătorii lideri au decis să creeze PTPA pe modelul din alte sporturi”.

Citește și: Omul de încredere al lui Djokovic a găsit vinovații în cazul de dopaj al lui Halep. A analizat atent

Halep a fost prinsă dopată cu roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Fiind vorba de o substanță care îmbunătățește efortul sportivilor, Halep riscă până la patru ani de suspendare.

Citește și: Simona Halep a fost audiată. De ce se așteaptă o suspendare de 14 luni. Ar reveni la Australian Open

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te