Omul de încredere al lui Djokovic a găsit vinovații în cazul de dopaj al lui Halep. A analizat atent

DE Alin Crișan | Actualizat: 05.09.2023 - 21:41
Simona Halep - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Directorul Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis, organizație fondată de Novak Djokovic, s-a pronunțat în cazul Halep. Am petrecut ore fără număr alături de avocați și alte persoane în care am dezbătut subiectul și am făcut eforturi pentru dreptate, a declarat Nassar.

SHARE

Tot mai multe voci din tenis se pronunță în favoarea Simonei Halep, criticând faptul că dubla câștigătoare de Grand Slam așteaptă de mai bine de două luni verdictul în cazul de dopaj.

Omul de încredere al lui Djokovic a găsit vinovații în cazul de dopaj al lui Halep

Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, organizație fondată de Novak Djokovic, s-a pronunțat pe situația Simonei Halep.

 El a descris drept „o rușine” faptul că Simona nu a primit încă verdictul în cazul de dopaj în care a fost audiată în urmă cu mai bine de două luni.

„Sunt de acord că este o rușine. Este în mod evident nedrept pentru Simona Halep, familia, echipa și fanii ei. Totuși, nu sunt surprins că WTA nu a vorbit despre asta. WTA și-a abdicat cu mult timp în urmă responsabilitățile față de jucători.

Citește și: Luptătorul român care a stăpânit lumea! Câștigă Mondialul, dar i se interzice să mai concureze

Ăsta este doar un exemplu care demonstrează că a pretinde că reprezinți în mod adecvat jucătorii și turneele simultan pur și simplu nu funcționează. Și unul dintre motivele pentru care jucătorii lideri au decis să creeze PTPA pe modelul din alte sporturi”.

Apoi, Nassar i-a răspuns unui utilizator care-i bătuse obrazul că „PTPA abia dacă a vorbit despre cazul Halep”.

„Am petrecut ore fără număr alături de avocați și alte persoane în care am dezbătut subiectul și am făcut eforturi pentru dreptate”.

Simona Halep, revoltată de modul în care se desfășoară procesul

Simona Halep a fost revoltată de faptul că procesul decurge anevoios, strigându-și disperarea înainte de a fi audiată:

„Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv.

Citește și: David Popovici își donează ziua de naștere pentru ca cinci frați muzicieni să aibă o casă

Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni. Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon.

Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale. Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte… ‘Amânarea justiției este refuzul ei’. Simona”, spunea Simona Halep.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te