De ce nu mai joacă Dinamo pe stadionul „Ștefan cel Mare”? Vlad Iacob: „Sunt mari probleme”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.12.2022 - 20:05
Stadionul Ștefan cel Mare - Foto: Gsp.ro

Deși arena este omologată pentru Liga 2, conducătorii lui Dinamo sunt nemulțumiți de modul în care arată gazonul și mai ales de felul în care arată vestiarele.

SHARE

Dinamo a fost nevoită să joace pe mai multe stadioane în acest sezon, fiind o adevărată problemă în acest sens.

Citește și: Lista spitalelor care vor asigura servicii medicale de urgență pe 26 decembrie în București

Dinamo nu evoluează pe stadionul Dinamo, deși acesta nu a fost încă demolat, administratorul special al clubului, Vlad Iacob, a explicat de ce nu vom mai evolua pe arena din Ștefan cel Mare.

De ce nu joacă Dinamo pe stadionul Ștefan Cel Mare?

De când a retrogradat în Liga 2, la finalul lunii mai, Dinamo nu a mai disputat niciun meci în „Ștefan cel Mare”, acolo unde mai evoluează doar echipa Ministerului din Liga 3. Roș-albii și-au disputat meciurile de pe teren propriu la Clinceni și, cu o singură excepție, pe Arena Națională, la derby-ul cu CSA Steaua (1-2), potrivit gsp.ro. 

Citește și: Cum ne asigurăm că rivalitatea dintre frați nu afectează negativ copiii

Susținătorii „câinilor” s-au întrebat în ultima perioadă de ce echipa lor de suflet nu mai evoluează deloc pe propriul stadion. Conform spuselor oficialilor dinamoviști, arena n-ar mai fi omologată pentru Liga 2, deși în urmă cu trei luni găzduia bine-mersi meciuri din prima ligă. 

Explicațiile lui Vlad Iacob: 

,,În momentul în care vom avea un nou stadion, se va crea o altă emulație în rândul fanilor, există soluții până atunci, există arene pe care noi putem evolua, dar ne-am confruntat cu diverse probleme în acest sens. Nu vreau să arăt cu degetul, nu avem respect pentru un element esențial, gazon. Nu înțelegem importanța gazoanelor, ne mirăm cum jucătorii de afară pot juca rapid, din 2-3 atingeri, un fotbal plăcut, așa cum ar trebui să fie. Trebuie să ai un gazon de calitate.

Citește și: Ana Bodea, declarații despre profesorii ruși de la Teatrul Balșoi. Erau buni, dar ne mai și băteau

La Arcul de Triumf a fost un gazon decent, s-au jucat foarte multe meciuri, am evoluat într-o perioadă în care venise anotimpul rece. A arătat bine gazonul pe Dinamo până la u moment punct. Oamenii din clubul nostru au avut grijă de gazon, la sfârșitul sezonului trecut ni s-a spus că este ultimul meci, așteptând demolarea nu avea rost să investești în mentenanța acelui gazon. În perioada de vară, am înțeles că multe echipe din cadrul CS au intrat pe acel gazon, aveau și ei acele informații, așa că nimeni nu s-a mai ocupat de gazon. În toamnă, când a început sezonul, gazonul nu era la standardele pe care noi le așteptam.

Oamenii noștri merg și mai fac ultime ajustări înainte de partide și după partidă, la Clinceni am evoluat la începutul sezonului și din cauza gazonului nu am mai evoluat acolo. Avem sistemul de joc, modelul de joc practicat de club la toate echipele din cadrul Academiei, se bazează pe posesie, pe joc elaborat de pas, ai nevoie de o calitate bună a gazonului. Pe un gazon de o calitate inferioară pot apărea ușor greșelile tehnice.”, a explicat Vlad Iacob la Metropola TV.

„Toată lumea așteaptă noul stadion”

Fanii dinamoviști așteaptă cu nerăbdare noutăți cu privire la viitorul stadion Dinamo și președintele clubului a explicat ce impedimente au apărut, din cauza legii sportului:

Citește și: Nicușor Dan: În semn de solidaritate ne alăturăm astăzi iniţiativei „O oră pentru Ucraina”

,,La Dinamo contractul pentru proiectarea arenei a fost atribuit. O mică parte din întârzieri sunt generate de legea sportului, ea a fost copiată după legea sportului din Franța din anii 2000. Nu mai este actuală, chiar și o lege elaborată trebuie să țină cont de realitatea de fapt din țară respectivă, cu privire la stadion, legea sportului spune că nu poți demola o baza sportivă fără să ai finanțarea și proiectul pentru baza sportivă care o va înlocui. Abia la finalizarea proiectului tu o poți demola. Din moment ce ai atribuit proiectarea, puteai să demolezi deja. Pierdem câteva luni doar din cauza acestei prvederi, bugetul pentru stadionul Dinamo există deja. Estimarea celor de la CNI este 2025.

Eu spun că este realist dacă ne uităm la celelalte stadioane, Ghencea a fost construit destul de rapid. CS Dinamo are un rol important, dacă permit o bună organizare de șantier dat fiind faptul că este central, însă sunt și terenuri care sunt fie într-o situație mai puțîn bună, fie inutilizabile, cum ar fi Velodromul. Organizarea de șantier poate fi efectuată destul de bine, e un element important în rapiditatea executării.”, a mai explicat acesta, potrivit dinamo1948.club

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te