Cum a răspuns ministrul Eduard Novak după ce Elisabeta Lipă l-a ironizat

DE Adrian Costin | Actualizat: 31.05.2023 - 17:17
Eduard Novak Foto: INQUAM Photos/Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a trimis o scrisoare deschisă Elisabetei Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, în care adresează felicitări lotului de canotaj care a adus acasă mai multe medalii de la Campionatele Europene de Canotaj din Slovenia.

SHARE

Elisabeta Lipă și Simona Radiș l-au taxat pe ministrul Eduard Novak, care a decis să pună doar un mesaj pe Facebook pentru a arăta recunoștiința față de performanțele obținute la Campionatele Europene de la Munchen.

Eduard Novak a spus că a sunat-o pe Elisabeta Lipă pentru a-i propune acesteia să organizeze o conferință de presă, pe data de 6 iunie, propunere care a fost inițial acceptată. 

Cu toate acestea, la scurt timp după aceea, președintele Federației Române de Canotaj a anunțat că nu mai dorește să participe la întrevederea cu Ministrul Sportului.

Citește și: Persoana ce o ține pe Halep suspendată, scandal uriaș. Ajută sportivi să trișeze la teste antidoping

Cum a răspuns ministrul Eduard Novak după ce Elisabeta Lipă l-a ironizat

”În primul rând doresc să vă transmit dumneavoastră, sportivelor, antrenorilor și staff-ului tehnic felicitările mele pentru performanțele obținute la Campionatele Europene de Canotaj din Slovenia.

La fel ca fiecare român, am urmărit cu emoție aceste campionate și sunt extrem de mândru și recunoscător de fiecare medalie și performanță obținută de sportivii români, iar din postura de ministru sunt cu atât mai mândru. Mă înclin în fața performanțelor sportivilor noștri care reușesc să aducă glorie țării noastre.

După ce v-ați retras din activitatea competițională remarcabilă și ați preluat Federația Română de Canotaj, ați reușit să repuneți România pe podiumul canotajului mondial, acolo unde îi este locul, prin multă muncă și iubire pentru acest sport.

Citește și: Simona Halep, încă o acuzație de dopaj. Sângele nu era în parametrii normali. Cum se apără sportiva

De aceea, vă asigur de admirația și respectul meu pentru performanțele impresionante pe care Federația le-a susținut în condițiile unor alocări bugetare pe care, personal, le-aș fi dimensionat cel puțin de două ori pe cât au fost posibile în realitate. Iar anul acesta, în loc să scădem bugetul, mi-aș fi dorit să îl putem suplimenta, așa cum s-a întâmplat în 2022. Iar acest lucru aș vrea să îl pot face pentru toate sporturile.

Regret faptul că nu am fost prezent la revenirea în țară a delegației României, dar țin să precizez că acest lucru nu înseamnă o distanțare a mea față de canotaj sau o lipsă de respect.

Doamna președinte, aveți în mine un admirator și un partener de dialog. Îmi doresc să aveți o activitate cât mai lungă și prolifică în fruntea Federației Române de Canotaj. Înainte de orice sunt sportiv, un om care a cunoscut dificultățile și care nu se lasă intimidat de acestea, la fel cum nici pe dumneavoastră nu vă sperie nimic.

Vă propun să facem tot ce putem mai bine pentru sport, din pozițiile în care ne aflăm – dumneavoastră de președinte al Federației Române de Canotaj și eu din cea de ministru al sportului – și să găsim împreună soluții la problemele de care de izbim la fiecare pas.

Cred că sportul românesc are nevoie mai mult decât oricând de coeziune și sprijin, ca să putem face ca imnul României să fie intonat pe cele mai înalte podiumuri ale lumii”, a fost mesajul lui Eduard Novak.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te