280 milioane lei datoriile lui CFR, Craiova și FCSB, care luptă pentru Europa. Hagi, pe profit

DE Petre Bădică | Actualizat: 10.05.2023 - 11:08
Dan Petrescu, Gigi Becali, G. Hagi și MIhai Rotaru - Foto: colaj

Campionatul de fotbal se apropie de final, iar miza financiară este absolut uriașă, dat fiind faptul că unele echipe din fruntea clasamentului au o situație financiară catastrofală. Echipele depind de participarea în cupele europene și de banii pe care îi pot primi de la UEFA.

SHARE

Situația financiară cea mai proastă o are CFR Cluj, cu o datorie de 150 milioane de lei.

Cu doar 3 etape înainte de finalul campionatului, CFR Cluj are șanse infime să câștige, din nou, campionatul și să încerce să ajungă în Liga Campionilor. Accederea în grupe le-ar aduce în jur de 25 milioane de euro. CFR Cluj e în pericol să piardă și participarea în Liga Europa sau Conference League, de unde pot veni între 5 și 7 milioane de euro, dacă acced în grupe.

Citește și: Gigi Becali vinde clubul FCSB. "Am un client cu care negociez"

Clasamentul arată astfel în acest moment:

Doar primele două echipe sunt sigure că merg în Europa

Acestea vor fi, cel mai probabil, Farul Constanța și FCSB.

Calculele se fac și în funcție de rezultatul din finala Cupei României între U Cluj și Sepsi. Dacă Sepsi câștigă, fiind și favorită, avem situația următoare.

A treia echipă clasată ar urma să joace un baraj cu echipa care câștigă play-out-ul. Echipa de pe locul 4 (CFR sau Craiova, probabil) din clasamentul de mai sus ratează Europa și, eventualele milioane de euro.

Citește și: Noul patron de la FCSB a lucrat toată viața la stat. Povestea Domnicăi Geambazi, sora lui Becali

Dacă se va impune U Cluj în finala Cupei, locul 3 din clasamentul de mai sus intră în preliminariile Conference League, iar a patra joacă barajul pentru Europa cu echipa care câștigă grupa de play-out. U Cluj nu are drept să joace în Europa.

Șase pentru Europa

Situația cea mai dramatică este la CFR Cluj, care are datorii de 150 milioane de lei, potrivit documentului prezentat de Newsweek România. CFR este echipa care a câștigat ultimele 5 titluri plătind salarii uriașe. A vândut foarte puțini jucători.
Față de anul 2021, datoriile au crescut cu aproape 25 de milioane de lei. Îngrijorător este că 66 de milioane sunt datorii pe termen scurt, iar dintre acestea 16 milioane sunt la angajați.


Foarte aproape să fie campioană, Farul Constanța, echipa lui Gică Hagi a încheiat anul trecut cu un profit de 4 milioane, iar pe 2021 de 2 milioane lei.

FCSB are datorii de 51 de milioane de lei, din care cele pe termen scurt, sunt în valoare de 612 milioane lei, din care către angajați 1,6 milioane.
Față de anul trecut datoriile echipei patronate de Becali au crescut cu 20 milioane de lei.


Universitatea Craiova 1984 are datorii de 89,9 milioane de lei, în creștere cu 7 milioane față de anul 2021. Datoriile pe termen scurt sunt de 19 milioane de lei.

Concluzie. Situațiile disperate sunt la Craiova (datorii de 90 milioane) și CFR Cluj (150 milioane lei). Exact echipele de pe locurile 3 și 4, care sunt în pericol să nu prindă trenul spre Europa și spre eventualele milioane de euro oferite pentru un parcurs european.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te