Un tânăr pompier de doar 21 de ani este cel care a reușit să scoată Crucea Sfinţită din Dunăre

DE Bianca Iosef | Actualizat: 06.01.2023 - 17:00
Crucea de Bobotează- Foto: FACEBOOK
Crucea de Bobotează- Foto: FACEBOOK

Un pompier în vârstă de 21 de ani din satul Gostinu a fost cel care a ajuns primul şi a scos Crucea Sfinţită din apele Dunării, la sărbătoarea de Bobotează, marcată vineri, în municipiul Giurgiu, în prezenţa Episcopului de Giurgiu, Preasfinţitul Ambrozie.

SHARE

Manifestările dedicate zilei de Bobotează, în municipiul Giurgiu, au început în acest an cu Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfinţitul Ambrozie, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din centrul oraşului, după care a avut loc o procesiune religioasă timp în care soborul de preoţi şi enoriaşii s-au deplasat la Bazinul Dunării al Secţiei de Căi Navigabile din Portul Giurgiu, însoţiţi de fanfara Centrului Cultural "Ion Vinea".

Aici, episcopul de Giurgiu, Preasfinţitul Ambrozie, a săvârşit slujba de sfinţire a apelor Dunării, dar a botezat şi caii de rasă aduşi la eveniment de un crescător din localitatea Frăteşti, judeţul Giurgiu.

Citește și: Celentano își ia o mașină nouă cu banii pe un sezon din „Las Fierbinți”. Cât câștigă Giani și Bobiță

La aruncarea Crucii Sfinţite în apele Dunării au sărit în apă, în acest an, un număr de şase bărbaţi din judeţul Giurgiu cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani.

Citește și: Daea: Am alocat 500 milioane de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Primul care a ajuns înot la Crucea din lemn sfinţită aruncată de Episcopul de Giurgiu a fost Victoraş Petrişor Cimpoeru, din comuna Gostinu, un tânăr în vârstă de 21 de ani care a mărturisit că a reuşit acest lucru fără să se antreneze.

"Nu m-am pregătit deloc, dar am mai sărit în apele Dunării după Crucea Sfinţită şi în urmă cu trei ani, când, de asemenea, am fost câştigător. În ultimii doi ani nu am participat şi din cauza pandemiei, iar acum, mă bucur că am reuşit să ajung din nou, primul, înot, la Crucea Sfinţită, pentru că în acest an Crucea a fost aruncată mult mai departe de mal şi a fost o adevărată întrecere ca să ajung primul. Sunt pompier în cadrul ISU Giurgiu şi am avut un sentiment de siguranţă că din apă ne vegheau colegii mei din cadrul ISU Giurgiu, scafandrii. Simt o împlinire sufletească pentru că ştiu că cel care reuşeşte să scoată primul din apă Crucea Sfinţită va fi sănătos şi ferit de rele tot anul", a declarat Victoraş Petrişor Cimpoeru.

Câştigătorul din acest an a primit din partea Episcopului de Giurgiu o icoană sfinţită, apă sfinţită, busuioc şi alte daruri bisericeşti, iar din partea Primăriei municipiului Giurgiu, prin administratorul public, Ionel Muscalu, a primit un premiu în sumă de cinci sute de lei.

Şi ceilalţi participanţi au primit daruri din partea Episcopiei Giurgiu, diplome de participare şi un premiu în bani în sumă de o sută de lei fiecare din partea Primăriei municipiului Giurgiu.

La final, spectatorii prezenţi la manifestările de Bobotează au putut asistat la un spectacol de muzică şi dansuri populare prezentat de artiştii din cadrul Centrului Cultural Local "Ion Vinea" chiar pe faleza portului.

Tradiţia de Bobotează din acest an s-a desfăşurat la o temperatură atmosferică de primăvară, de 14 grade Celsius, dar vântul a bătut cu o viteză de până la 46 de kilometri la oră, scrie Agerpres. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te