La ce obiecte din mașină trebuie să renunți pentru o reducere de 20% la combustibil? Cum să conduci?

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.01.2024 - 20:47
La ce obiecte din mașină trebuie să renunți pentru o reducere de 20% la combustibil? Cum să conduci? - Foto: Freepik

La ce obiecte din mașină trebuie să renunți pentru o reducere de 20% la combustibil și cum trebuie să conduci pentru a nu risipi motorină sau benzină vă spun specialiștii în textul de mai jos.

SHARE

Cum

Schimbați modul în care conduceți

Încetiniți - Reducerea vitezei pe autostradă de la limita legală de 70 km/h la 55 km/h poate reduce consumul cu până la 25 %.

Fiți blând - Fiți blând cu accelerația și frâna, folosiți o accelerație moderată. Frânarea inutilă risipește energie. Priviți în față și lăsați spații mai mari față de mașina din față pentru a nu frâna sau accelera brusc.

Citește și: 7 trucuri pentru a scăpa de răul de mașină. Cafeaua - NU, Coca Cola - DA. Fără telefon mobil

La ce obiecte din mașină trebuie să renunți pentru o reducere de 20% la combustibil? Cum să conduci?

Schimbați din timp viteza - Multe mașini moderne au moduri de condus Eco, folosiți-le. În caz contrar, încercați să accelerați cât mai puțin posibil și, dacă conduceți o mașină manuală, schimbați treptele de viteză mai devreme decât ați face-o în mod normal; o treaptă de viteză mai mare înseamnă o sarcină mai mică pentru motor și un consum redus de combustibil, scrie motoreasy.com

Citește și: Atenție, „patinoar” pe străzi! Sfaturi utile pentru a ține mașina pe drum și a ajunge în siguranță

Folosiți funcția Stop/Start - Multe mașini moderne pot opri automat motorul la semafor și în trafic, ceea ce contribuie, de asemenea, la reducerea emisiilor. Asigurați-vă că folosiți această funcție. 

Planificați-vă deplasarea - Conducerea cu opriri și plecări dese în trafic consumă mai mult combustibil. Planificați-vă călătoria înainte de a pleca de acasă, evitați orele de vârf, dacă este posibil, și utilizați aplicații precum Google Maps și Waze chiar dacă știți unde mergeți, deoarece acestea vor încerca să vă redirecționeze pentru a evita aglomerația din trafic.

Citește și: VIDEO Condusul pe timp de iarnă nu este o joacă

Gândiți-vă din timp la parcare; evitați să conduceți fără rost în căutarea unui loc de parcare.

Opriți aerul condiționat - Menținerea aerului condiționat pornit în mașină poate crește consumul de combustibil cu 8-10%.

Aveți grijă de mașina dumneavoastră

Mașina dvs. este mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil atunci când funcționează la un nivel optim, iar singura modalitate de a vă asigura de acest lucru este să vă întrețineți periodic mașina și să o faceți să fie verificată.

Chiar și tipul și calitatea uleiului, cum ar fi utilizarea uleiului sintetic 5W30, poate îmbunătăți consumul de combustibil cu 1-2 procente (deși acest lucru poate crește uzura la mașinile mai vechi). Instalarea unor bujii de înaltă performanță, poate să îmbunătățească eficiența.

Verificați-vă anvelopele 

Verificați anvelopele! Anvelopele subumflate pot crește consumul de combustibil cu până la 3 procente. Asigurați-vă că sunt setate la presiunile corecte recomandate de producător. Înlocuiți imediat orice anvelope uzate, deteriorate sau lovite. Acesta este, de asemenea, un sfat de siguranță esențial.

Renunțați la greutate și reduceți rezistența la înaintare

Cu cât transportați mai multă greutate în plus, cu atât veți consuma mai mult combustibil. O greutate suplimentară de 45 kg poate adăuga 1-2 procente la economia de combustibil, chiar și un rezervor plin de combustibil poate reduce economia de combustibil cu aproape 1 procent.

Transportarea unui pasager poate reduce consumul de combustibilul cu până la 3-4 procente. Deși nu vă sugerăm să renunțați la prieteni și familie (folosirea în comun a mașinii contribuie de fapt la eficiența generală și la reducerea emisiilor), gândiți-vă să eliminați orice lucru inutil din portbagaj sau din compartimentele de depozitare.

Îndepărtarea portbagajului de pe acoperiș ajută, de asemenea, nu numai pentru că va reduce greutatea și pentru că va reduce rezistența aerodinamică. Factura la pompă va fi umflată cu 5%.

De asemenea, bicicletele puse deasupra mașinii pot încărca factura cu 10% la alimentarea cu combustibil.

Chiar și deschiderea geamurilor sau a acoperișului solar poate crește rezistența la înaintare - la peste 55 km/h, dacă deschideți geamurile, puteți pierde până la 20 de procente din eficiența mașinii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te