Jobul despre care nu ai auzit vreodată dar care îți oferă un salariu de 70.000 €. Ce trebuie să faci

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.09.2023 - 12:56
Jobul cu un salariu exorbitant fără prea mult stres Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Un job cu un salariu foarte mare a atras atenția utilizatorilor unei platforme de internet. Este vorba despre un loc de muncă despre care nimeni nu pare să știe foarte multe lucruri.

SHARE

Un utilizator al unei platforme de socializare a dezvăluit locul de muncă perfect pentru cei care caută un job care necesită „efort redus”, dar plătește totuși peste 60.000 de lire sterline, aproximativ 70.000 € în salariu.

Însă deși nu este extraordinar de stresant, cei care îl practică trebuie să țină cont de niște reguli. 

Jobul despre care nu ai auzit vreodată dar care plătește un salariu grozav. Ce trebuie să faci

Este vorba despre ”scrum master”, un rol neconvențional care se presupune că aduce mulți bani, conform Daily Mail.

 „Nu sunt sigură cum este piața pentru ei în prezent, dar a existat o perioadă în care acesta era un loc de muncă de la 60.000 până la 80.000 de lire sterline cu foarte puțin stres/efort, deoarece majoritatea lucrurilor erau responsabilitatea altcuiva de care să-și facă griji. Un fel de dădacă pentru adulți”, a scris un utilizator al platformei Reddit, acolo unde a fost postat jobul.

Pe platforma dedicată locurilor de muncă  Glassdoor  se arată că nivelul mediu de salariu pentru un Scrum Master este între 50.000 și 74.000 lire sterline.

Citește și: Locuri de muncă în România plătite cu aproape 2.000 de €/lunar. Angajații primesc și un apartament

Utilizatorul Reddit  a explicat: „Puteți obține certificarea la un curs de 2 zile”.

Cu toate acestea, nu toată lumea a fost super impresionată de titlul ”slujitor” al postului, așa cum a comentat un alt poster: „Aveam un scrum master și dacă ar fi lucrat mai mult de jumătate de oră pe zi, aș fi fost uimit”.

Mulți alții au dezbătut, de asemenea, scopul scrum master-ului: „În mod ideal, ați aduce oamenii într-o poziție în care nu au nevoie de „scrum”, deoarece echipa lor este suficient de matură pentru a funcționa eficient”.

Un Redditor a rezumat slujba neobișnuită după ce un altul a exprimat: „Niciodată nu auzisem de asta până când a apărut mai devreme la căutarea unui loc de muncă. 

„Am fost curioasă, așa că citește anunțul, încă sunt sigur ce este. 70.000 lire sterline pe an spunea, dar nu înțelegea jargonul”.

Citește și: Țara unde românii pot primi peste 5.000 €/lună plus bonusuri. Cazare și transport, asigurate

Ei au spus: „Practic, ești responsabil să te asiguri că o echipă de proiect funcționează fără probleme, să facilitezi întâlnirile și să raportezi progresul, dar nu ai nicio luare de decizii/răspundere sau responsabilitate”.

„În acest caz, este vorba despre ES și abilitățile sociale. Primești plătit la bancă doar pentru a fi o persoană relativ sociabilă, cu abilități de organizare și planificare pe jumătate decente”.

Potrivit site-ului de locuri de muncă Coursera , rolul se încadrează în sfera managementului de proiect, unde Scrum Masters „controlează și gestionează sarcinile proiectului către obiectivul proiectului”.

Citește și: Țara unde asistenții medicali din România sunt primiți și fără să știe limba. 4.000 € și cazare

„Veți folosi tehnici agile de management de proiect pentru a conduce echipe mici printr-un ciclu de viață de management de proiect sub conducerea unui proprietar de produs sau a unui manager de proiect”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te