Familia lui Sebastian a predat Poliţiei o înregistrare de GoPro cu momentul impactului

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.08.2023 - 20:10
Familia lui Sebastian a predat Poliţiei o înregistrare - Foto: trustedreviews.com

Unchiul tânărului mort în accidentul de la 2 Mai a declarat că s-a prezentat la Poliţie pentru a da o declaraţie despre ce s-a întâmplat şi a predat autorităţilor o înregistrare găsită pe dispozitivul GoPro al lui Sebastian, unde se aude momentul impactului.

SHARE

Apoi, autoturismul care i-a lovit pe tineri demarează în forţă şi apoi, sosirea martorilor, a echipelor de intervenţie. Practic este filmul accidentului, înregistrat audio, pentru că aşa a vrut soarta, a spus acesta.

Familia lui Sebastian a predat Poliţiei o înregistrare

”Dacă s-ar fi văzut acelaşi profesionalism pe care l-am văzut astăzi la Ilfov, şi la Constanţa, bănuiesc că nu s-ar fi ajuns în situaţia asta. A fost o procedură standard, am dat o declaraţie despre ce s-a întâmplat, ne-au fost aduse la cunoştinţă drepturile pe care le avem în cadrul cercetării penale şi a constituirii ca parte civilă.

Noi nu am luat încă o decizie, nu suntem însoţiţi de avocaţi, astăzi, nu este prioritatea noastră”, a spus acesta. El a precizat că familia tânărului îşi doreşte doar să se facă dreptate. ”Nu poţi avea o închidere sufletească a acestui caz fără să se facă dreptate”, a spus unchiul, conform News.ro.

Acesta a mai spus că tatăl lui Sebastian a găsit în borseta băiatului o înregistrare audio, după ce Poliţia Constanţa le-a returnat bunurile.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, despre tragedia din 2 Mai: „Nu-mi reproșez nimic, dar mă apasă”

”Practic, este filmul accidentului, înregistrat audio, pentru că aşa a vrut soarta. Acea înregistrare este deja publică, se aude momentul impactului, credem noi, asta trebuie să determine un expert tehnic (..) şi după aceea tot filmul accidentului, primii martori care ajung, ce spun ei, se aude scârţâitul de roţi, în momentul în care derapează autovehiculul, când vine Poliţia, când vin echipele de intervenţie şi tot ce spun ei. E o înregistrare de 34 de minute”, a declarat unchiul tânărului.

”Ne-a fost restituită camera asta, nu ştiu dacă a fost verificată”, a mai afirmat el. ”Eu cred că această înregistrare, la fel ca şi înregistrările video de la unitatea militară care era exact în faţă şi celelalte probe administrate, nu fac altceva decât să facă cât mai multă lumină în cazul ăsta”, a spus el.

Citeşte şi: Suspiciuni de muşamalizare a Cazului 2 Mai. Tatăl fetei ucise crede că legea e cu dublă măsură

Unchiul a mai declarat că aşteaptă concluziile Corpului de control al Ministerului de Interne. ”Sunt convins că lucrările nu vor rămâne aşa. Vreau să lăsăm organele de cercetare penală să îşi facă treaba cât mai bine, asta este cel mai important. Dreptatea o să o vedem la sfârşit, la condamnare”, a mai spus el.

Despre daune materiale, unchiul victimei a arătat că nu au luat o decizie. ”Daunele morale sunt ultima noastră problemă”, a afirmat el.

GoPro este o cameră de filmat de dimensiuni mici, cu specificul de a surprinde obiecte, persoane și imagini în acțiune. Preţul acesteia este de până la câteva sute de lei, în funcţie de specificațiile incluse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te