VIDEO Clipa în care liceul din Odorhei se prăbușește. Firma care lucra, abonată la bani publici

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.12.2023 - 13:33
Clipa în care liceul din Odorhei se prăbușește - Foto: INQUAM PHOTOS / Alex Nicodim

Clipa în care liceul din Odorhei se prăbușește. Firma care lucra, abonată la bani publici. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care s-a prăbușit internatul.

SHARE

Clipa în care liceul din Odorhei se prăbușește. Firma care lucra, abonată la bani publici. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care s-a prăbușit internatul din Odorheiu Secuiesc.

În urma tragediei, un elev de 17 ani a murit, iar alte trei fete au fost rănite şi sunt internate acum în spital.

Clipa în care liceul din Odorhei se prăbușește

Luni, în jurul orei 16:00, un perete al clădirii internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit.

La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au fost internate în spital, una în stare gravă.

Patronul firmei care făcea lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a internatului a fost plasat sub control judiciar. Conform anchetatorilor, bărbatul a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavaţie şi nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

Citeşte şi: Lucrări de 15.000 € fără licitație la liceul prăbușit din Odorhei. Firma, abonată la bani publici

Guvernul a aprobat joi un ajutor de urgenţă pentru familia elevului decedat, dar și pentru fetele rănite. Astfel, pentru cele două fete rănite şi internate se alocă câte 8.000 lei, pentru fata care se află în stare mai gravă, în comă, suma de 10.000 lei, iar pentru familia tânărului decedat tot suma de 10.000 lei.

Firma care făcea lucrări la liceul din Odorhei, ce s-a prăbușit, a încasat, în timp, 15.000 euro pentru diverse lucrări realizate la această instituție. Firma este abonată la bani publici, având contracte cu alte școli și chiar cu primăria din Odorhei.

Citeşte şi: 1.800.000 € alocase guvernul maghiar pentru renovarea liceului - internat prăbușit în Odorhei

Firma Lareno Fa SRL este cea care a efectuat lucrări la liceul Tamasi Aron, atunci când un perete al internatului s-a prăbușit. Un băiat a murit, alți trei fiind internați la spital. Lareno, care făcea lucrările, este abonată la bani publici și, de-a lungul timpului, a încheiat cel puțin 4 contracte cu liceul.

Publicația transteelx.ro spune că Lareno-Fa Kft. a fost antreprenorul lucrărilor începute în jurul căminului liceului Tamasi Áron.

Compania se găsește pe lista firmelor cu activitate și a încheiat zeci de contracte din bani publici. Contractele nu era foarte mari, dar gama instituțiilor publice era foarte largă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te