Ce poți mânca în România cu 74 de lei pe săptămână? Meniul pentru trei mese pe zi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 30.03.2024 - 14:18
Ce poți mânca în România cu 74 de lei pe săptămână Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Prețurile mari la alimente i-a făcut pe mulți români să găsească soluții la limită pentru a-și asigura mâncarea zilnică. Unii spun că se descurcă cu 10 lei pe zi, Alții reușesc să dea chiar mai puțini bani pe mâncare.

SHARE

Românii găsesc soluții să reziste prețurilor mari și chiar să facă economii. Pe rețelele sociale, oamenii discută despre ce pot mânca în România pe bani puțini. 

Soluțiile sunt multe însă nu toate asigură și nutrienții necesari unei bune funcționari a organismului. Din acest motiv este bine ca pe termen lung să nu se abuzeze de astfel de ”diete”. 

Ce poți mânca în România cu 74 de lei pe săptămână? Meniul pentru trei mese pe zi

Pe o rețea de socializare, o tânără este printre cei care vin cu idei și explică și cum a reușit ea să facă economie și să mănânce într-o săptămână de numai 74 de lei.

Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei...

Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, și-a început ea postarea.

Citește și: Ce poți să mănânci cu 10 lei pe zi în România. Meniul ”de supraviețuire la cel mai jos nivel”

În continuare, ea a explicat și ce soluții a găsit și care a fost meniul ei timp de o săptămână.

Cumpărături și meniu de 74 de lei pentru o săptămâna (10,6 lei/zi): o pâine 2 lei, 150g salam Victoria, 6 lei telemea, 15 lei o salată 3 lei, 2 lei mix legume pentru ciorbă 4,8x2 lei. Un pui întreg 15 lei, un plic de Borș Magic 3,31ei, o pungă de tăiței 1,5 lei, un kg fasole 7 lei, cârnați cabanos (la vrac) 7 lei - cam doi cârnați, o pungă de paste ieftine 2 lei, un kg de cartofi 3 lei. TOTAL: 74,4 lei”, a continuat tânăra.

În continuare, ea a detaliat și a explicat cum a împărțit mâncarea și cum au arătat meniurile. „Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: două felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea (să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai).

Prânzul pentru trei zile: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine. Prânzul pentru patru zile: fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă (merge).

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Citește și: O nouă dietă a apărut în online: „30-30-30”. Ce alimente poți consuma și câte kilograme slăbești

Cină pentru patru zile: două zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), două zile pulpele.

Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de trei zile doar paste cu brânză la cină”, a  menționat aceasta, potrivit Adevărul.

Mulți dintre cei care i-au citit postarea nu au fost de acord cu ea și au precizat că pentru cei care au activitatea fizică și psihică intensă aceaste meniuri nu sunt în regulă. 

„O să mor în șapte zile dacă mănânc la micul dejun două felii de pâine și o felie de salam”, a scris cineva.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te