Câți angajați mobilizează Ministerul de Interne pentru 1 Mai. Nu ar încăpea pe un stadion de fotbal

DE Sorin Ion | Actualizat: 27.04.2023 - 19:30
Polițiștii vor avea ca principală misiunea prevenirea şi combaterea faptelor ilegale (imagine cu caracter ilustrativ) – Foto: Profimedia Images

Numărul angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), mobilizați pentru minivacanța de 1 Mai, este de 24.000, mai mare decât capacitatea stadionului pe care joacă meciurile de acasă echipa CFR Cluj, aceasta fiind de 22.000 de locuri.

SHARE

În fiecare zi a minivacanţei, vor acţiona aproximativ 24.000 de angajaţi MAI, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Monica Dajbog, conform news.ro.

Câți angajați mobilizează Ministerul de Interne pentru 1 Mai. Nu ar încăpea pe un stadion de fotbal

Aceştia au principale misiuni: prevenirea şi combaterea faptelor ilegale; asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor grave; desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor publice cu participare numeroasă; reducerea timpului de aşteptare la controlul în punctele de trecere a frontierei.

”Măsurile dispuse au avut în vedere specificul minivacanţelor de 1 MAI: o mobilitate crescută a cetăţenilor care aleg să petreacă aceste zile departe de casă, preferinţa pentru staţiunile turistice de pe Valea Prahovei sau de pe litoral, participarea la evenimente publice de amploare, festivaluri care se întind pe mai multe zile şi atrag un număr mare de persoane, de ordinul miilor”, a transmis Dajbog.

Aceasta a precizat că structurile de ordine publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă vor acorda o atenţie deosebită staţiunilor turistice şi zonelor cu risc de producere a unor incidente, favorizate de aglomeraţie, consum de alcool sau de substanţe interzise.

”Principalele obiective vor fi  prevenirea incidentelor de orice fel şi asigurarea intervenţiei eficiente în sprijinul cetăţenilor, inclusiv pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Efectivele MAI îşi vor intensifica eforturile cu ocazia desfăşurării evenimentelor publice de amploare: peste 400 de festivaluri, concerte, târguri şi activităţi sportive. Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi vor fi organizate în Costineşti şi Mamaia, unde sunt aşteptate peste 40.000 de persoane în fiecare zi, precum şi în Craiova, unde va fi organizat un meci de fotbal important la care sunt aşteptaţi peste 25.000 de spectatori”, a mai precizat oficialul MAI.

Citește și: EXCLUSIV Liderul și vicepreședintele unui sindicat de Poliție, săltați de DNA când luau spagă

Dajbog a menţionat că specialiştii antidrog vor organiza acţiuni de prevenire şi de informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, dar vor oferi şi consiliere persoanelor aflate în zonele aglomerate, cu accent pe cele care participă la diferite evenimente.

”De asemenea, vor fi derulate acţiuni pentru informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile în care pot evita să devină victime ale traficului de persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

În scopul prevenirii stărilor conflictuale şi a altor situaţii de pericol pentru cetăţeni, echipajele de ordine publică vor organiza acţiuni punctuale în mediile de interes operativ, precum baruri, cluburi, locuri de cazare şi de agrement.

”Pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor, aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri vor acţiona pe cele mai solicitare drumuri naţionale şi autostrăzi, cu accent pe zonele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens. Pe drumurile care converg spre litoral sau spre staţiunile montane,  va fi instituit un dispozitiv rutier complex, în cadrul căruia vor acţiona efective suplimentare de politie şi echipaje auto dotate cu radar, sprijinite aerian de elicopterele Inspectoratul General de Aviaţie”, a precizat sursa citată.

Pentru identificarea şoferilor care reprezintă un pericol pe drumurile publice, la nivel naţional, poliţiştii rutieri vor folosi  peste 350 de  aparate  radar, dar şi aparate care semnalează consumul de alcool sau de substanţe interzise.

Citește și: 10 lucruri importante despre mușcătura de căpușă. De 1 Mai se dă startul la patologia ”iarba verde”

Pe lângă efectivele de poliţie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, patrulele de jandarmi vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, mai ales în marile oraşe, în staţiunile turistice, precum şi în alte zone de agrement.

Aproximativ 180 jandarmi montani jandarmi montani vor fi zilnic prezenţi în staţiuni şi pe traseele turistice pentru a putea interveni în ajutorul persoanelor care întâmpină probleme.

La nivel naţional aproximativ 5.000 pompieri vor fi pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor, acordarea primului-ajutor medical, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, inclusiv a celor cauzate de vremea nefavorabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te