Ajutor la PENSIE. De astăzi se încarcă toate cardurile de alimente. În ce ordine se dau banii?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 14.06.2024 - 07:07
Ajutor la PENSIE. De asrăzi se încarcă toate cardurile de alimente. În ce ordine se dau banii? - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Ajutor la PENSIE. De azi se încarcă toate cardurile de alimente. În ce ordine? Foto: Ministerul Finantelor (fotografie cu carcter ilustrativ)

Ajutor la PENSIE. De azi se încarcă toate cardurile de alimente. În ce ordine? Pensionarii și familiile cu venituri reduse primesc în următoarele zile banii pe cardurile de alimente. Suma de 250 de lei va fi virată după anumite criterii.

SHARE

Începând de astăzi, 14 iunie se vor încărca cardurile pentru alimente. Suma care va fi virată este de 250 de lei. Banii se vor da între 14 iunie și 29 iunie.

Nu există niciun criteriu pe baza căruia să fie virați banii. Cardurile NU se alimentează nici în oridne alfabetică, nici în funcție de județ, oraș sau de firma care a emis cardurile.

Astfel că oamenii care beneficiază de acest ajutor trebuie să aibă răbdare.

Se dau 1.500 de lei pe an, bani care pot fi folosiți pentru a cumpăra doar alimente sau pentru a plăti mese calde la cantine sau restaurante, prin Programul „Sprijin pentru România”.

Persoanele cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, etc.) primesc o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

Astfel, pentru anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei va fi următorul: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie, decembrie.

Ajutor la PENSIE. De azi se încarcă toate cardurile de alimente. În ce ordine?

Luna aceasta plata coincide cu viramentele pe card ale pensiilor, lucru care va aduce un plus milioanelor de români care așteaptă banii. Următoarea suma va fi primită abia la sfârșitul verii.

Citește și: Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea?

Încărcarea cardurilor de alimente nu se face după ordine alfabetică sau după județ, lucru care s-a observat și în lunile anterioare când beneficiarii au primit pe rând banii.

Trebuie spus că perioada în care se dau aceste vouchere este 14-29 ale fiecărei luni. De dapt, banii ar fi trebuit să se dea de pe data de 15 iunie, dar luna aceasta cade într-o sâmbătă.

Unde poți suna dacă nu ai primit banii?

Cine de pe un formu recomandă beneficiarilor care nu au primit banii să  sune la numărul de telefon de pe care. Newsweek a scris că există 3 numere de telefon aferente diecăreia din firmele care emit carduri:

Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

- Edenred: 021 301 33 03    

- Sodexo: 021 204 46 64  

Citește și: Ce să faci dacă nu ai primit banii pe cardul de alimente. Numerele de telefon unde să suni

- UP România: 0374 66 22 73.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Vezi pe lark LINK mia jos:

Citește și: Ce să faci dacă nu ai primit banii pe cardul de alimente. Numerele de telefon unde să suni

Poți apela, dar numai în timpul săptămânii un call center al Ministerului udne poți afla informații despre card:

Numărul este 031.9268 și oamenii pot suna Luni-Vineri 10:00-14.00. Pe larg în LINK-ul de mai jos.

Citește și: Care e noul număr de telefon unde pot suna cei care nu au primit banii pe cardul de alimente?

Cine primește cei 250 lei

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te