Zonele libere de COVID: Moldova - un deces la 25 de infectări, Oltenia - un mort la 28 infectări

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.12.2021 - 15:27

O nouă hartă vine să arate că România se află în cea mai bună dintre situațiile posibile în ceea ce privește pandemia de COVID. Statistica și predicțiile medicilor spun altceva.

SHARE

Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) a stabilit patru grade ale situației pandemice, în funcție de cât de gravă este situația din punct de vedere epidemiologic (vezi harta de mai jos).

Doar două regiuni din Europa se află în zona verde (cea mai fericită situație) – Oltenia cu o parte din Muntenia și Moldova de Nord.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Marea majoritate a celorlalte state apar colorate în roșu închis, reprezentând un grad foarte înalt de îngrijorare.  

 

Antivacciniștii și conspiraționiștii consideră harta un argument împotriva vaccinării. Europa a vaccinat peste 70% din populație, iar în zonele românești mai sus amintite vaccinarea este sub 40%.

Cea mai simplă explicație pentru situația verde în care ne aflăm este că abia am ieșit din valul patru al pandemiei (unde am avut vârfuri de 25.000 infectări și 700 de decese pe zi). Celelalte state au, în acest moment, și de 50 de ori mai multe infectări zilnice confruntându-se cu valul al V-lea, foarte agresiv.

În România, valul al V-lea este așteptat în ianuarie-februarie.

Dacă ne uităm la cifrele de ansamblu vom vedea că Moldova de nord și Oltenia au un raport îngrijorător între numărul de infectări și decese.

Moldova de nord are patru județe luate în calcul potrivit hărții ECDC. S-au înregistrat, în total de la debutul pandemiei, 162.000 cazuri și 6.500 decese. Raportul infecții -decese este de 25/1.

Oltenia (și o bucată din Muntenia) are cinci județe luate în calcul potrivit hărții ECDC. S-au înregistrat, în total de la debutul pandemiei, 129.000 cazuri  și 4.500 decese. Raportul infecții/decese este de 28/1.

Sursa: https://covid19.geo-spatial.org

Și întrebarea: ce se va întâmpla în momentul în care România și respectivele regiuni vor avea de 25 de ori mai multe infecții decât în acest moment? Un număr de 25.000 de infecții pe zi (cum cred medicii) față de sub 1.000 acum. Calculul este terifiant.

Raportul între numărul de infectări și cel al deceselor de COVID este (cifrele totale de la începutul pandemiei):

Marea Britanie: 75 /1 

Italia: 39/1

Ungaria: 32/1.

Citește și: SIMULARE 1.500 decese de COVID/zi în România, dacă valul al V-lea va lovi ca în UK sau Franța

Cum au folosit antivacciniștii hărțile verzi

Fostul deputat Mihai Lasca, spune că: „România este cea mai sănătoasă țară din Europa, poate și din lume! România este și va fi cea mai sigură țară în lupta cu sataniștii globaliști! Dragi români, Întoarceți-vă acasă de oriunde vă aflați, deoarece mai târziu va fi prea târziu!”

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.