UPDATE Anchetă în derulare: 10 persoane din județul Iași au murit după ce au băut alcool contrafăcut

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.05.2020 - 15:20
Primăria Stolniceni-Prăjescu/FOTO: facebook.com

Zece oameni din județul Iași au murit după ce au băut alcool contrafăcut cu alcool metilic.

SHARE

UPDATE 15.00: Polițiștii din Iași au efectuat, duminică după-amiază, patru percheziții la persoane și firme din București și județul Ilfov suspectate în cazul intoxicării a 10 oameni care au băut alcool contrafăcut.  Șapte persoane au fost duse la audieri. 

Din investigaţii s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

„La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizelor efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri”, au precizat oamenii legii, într-un comunicat.

---

Anchetatorii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă vizandu-l pe proprietarul firmei care a vândut alcoolul sau spirtul respectiv. Acesta ar fi folosit alcool metilic „fiindcă ar fi fost mai ieftin”, spun procurorii, potrivit Digi24.

Decesele au început să apară în luna aprilie, iar procurorii au deschis un dosar penal. Au reușit să facă destul de greu legătura între moartea oamenilor și producătorul spirtului. Acum spun că au date clare că acest producător, din județul Ilfov, ar fi folosit, în loc de alcool etilic, alcool metilic, mult mai ieftin. Acesta ar fi fost folosit și într-o concentrație foarte mare.

Decesele le-au atras atenția medicilor cu atât mai mult cu cât 4 erau dintr-o singură localitate, Stolniceni Prăjescu. Toți băuseră alcoolul respectiv.

Primarul comunei, Costel Hugianu, spune că este vorba despre doi bărbați și două femei în vârstă de peste 60 de ani.

Anchetatorii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te