Viața unei bolnave de COVID, 10.000 de lei la Focșani. A fost plimbată între două spitale și a murit

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.05.2022 - 16:22
O femeie bolnavă de COVID a fost plimbată de mai multe ori între SJU Focșani şi Spitalul Municipal Adjud. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O femeie bolnavă de COVID a fost plimbată de mai multe ori între SJU Focșani şi Spitalul Municipal Adjud, din cauza unor teste COVID. În final, a decedat. Medicul currant de la SJU Focșani a fost amendat cu 10.000 de lei.

SHARE

„DSP Vrancea a finalizat verificările efectuate în ceea ce priveşte cazul pacientei transportate succesiv între SJU Focşani şi Spitalul Municipal Adjud.

Pacienta s-a prezentat pe 3 mai la Spitalul Municipal Adjud în vederea internării în secţia de recuperare, conform unei programări prealabile. Conform procedurii, aici a fost testată pentru infecţia SARS-CoV-2, iar rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost trimisă cu bilet de trimitere la Spitalul Judeţean Focşani, având în vedere şi multiplele comorbidităţi.

Citește și: Renault-ul Fuego GTS al Zoiei Ceaușescu, scos la licitație. Prețul de pornire, cât o rablă pe OLX

Ulterior, la Spitalul Judeţean a fost testată şi consultată în aceeaşi zi, însă consultul clinic nu a evidenţiat semne şi simptome pentru infecţia COVID-19, astfel că a fost retrimisă în vederea internării la Adjud. La Spitalul Adjud a fost retestată, iar rezultatul a fost din nou pozitiv, motiv pentru care a fost internată în Secţia de infecţioase a SJU Focşani, cu diagnosticul de 'infecţie COVID-19 formă medie/ uşoară', rezultatul testării RT-PCR pozitiv fiind eliberat în data de 4 mai.

În aceeaşi zi au continuat investigaţiile medicale, rezultatul CT evidenţiind absenţa imaginilor sugestive de afectare pulmonară.

Pacienta a decedat în data de 7 mai, iar la solicitarea familiei va fi efectuată necropsia, urmând a fi stabilite cauzele decesului”, a declarat Nicuşor Halici, citat de Agerpres.

Acesta a transmis condoleanţe familiei şi spune că vor fi făcute toate demersurile necesare pentru a face lumină în acest caz.

Citește și: Schimb de „complimente” în Parlament, între doi deputați: „Băi, valutistule!”, „Porc ce ești!”

Potrivit DSP Vrancea, medicul curant a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 10.000 de lei. Iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a întocmit un dosar penal în acest caz, după ce familia a depus plângere.

„Faţă de cele constatate a fost aplicată amendă contravenţională, în valoare de 10.000 lei, medicului curant al secţiei de Boli Infecţioase, conform prevederilor art. 30, lit. o, HG 857/2011, pentru nerespectarea procedurilor în privinţa actului medical acordat pacienţilor cu COVID-19, prevăzute de OMS nr. 1513/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stancu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te