Un vârf de scorțișoară adăugat zilnic în cafea te poate feri de diabet. Vezi ce spun experții
Un vârf de scorțișoară adăugat zilnic în cafea te poate feri de diabet. Vezi ce spun experții. Un medic gastroenterolog cu studii la Harvard explică modul în care scorțișoara din cafea contribuie la o sănătate mai bună.
Scorțisoara este un condiment apreciat nu doar pentru aroma sa placută, ci și pentru toate beneficiile sale pentru sănătate.
Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, folosită de mii de ani atât pentru aroma sa caldă și dulce, cât și pentru proprietățile sale medicinale.
Un vârf de scorțișoară adăugat zilnic în cafea te poate feri de diabet. Vezi ce spun experții
Obținută din scoarța interioară a arborelui de scorțișoară, această pulbere parfumată a fost cândva mai prețioasă decât aurul.
Scorțișoara ajută la reducerea colesterolului „rău” (LDL) și a trigliceridelor, în timp ce poate crește nivelul colesterolului „bun” (HDL).
Astfel, consumată constant, poate contribui la protejarea sănătății inimii și la scăderea riscului de ateroscleroză sau infarct.
Citește și: 80% dintre pacienții cabinetelor de alergologie au probleme din cauza ambroziei, în această perioadă
În combinație cu o alimentație sănătoasă, scorțișoara devine un condiment care îți protejează inima în mod natural.
Cunoscută și pentru efectele sale carminative, scorțișoara ajută la scăderea zahărului din sânge și este un ajutor esențial pentru persoanele cu diabet.
Condimentul dulce care îți reglează glicemia
Medicii spun că este nevoie doar de un vârf de cuțit de scorțișoară pentru a transforma o simplă ceașcă de cafea într-un remediu nutritiv pentru persoanele cu diabet.
Dr. Saurabh Sethi, gastroenterolog format la Harvard, a vorbit recent cu cei 1,3 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram.
Medicul în vârstă de 42 de ani, a explicat că scorțișoara este un condiment obținut din scoarța uscată și măcinată a arborilor de cassia.
În discuția sa cu urmăritorii, doctorul a mai adăugat:
„Majoritatea oamenilor uită să adauge trei ingrediente simple în cafeaua lor. Doar un vârf de cuțit de scorțișoară poate ajuta la scăderea vârfurilor de zahăr din sânge și poate adăuga antioxidanți puternici.”
Citeşte şi: Britanici cu pancreatite după ce au luat medicamente de diabet și obezitate. Se vând și în România
Medicul englez spune că un vârf de cuțit de scorțișoară adăugat în cafea poate ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge, un aspect extrem de important în prevenirea diabetului.
În plus, scorțișoara oferă o doză importantă de antioxidanți care susțin sistemul imunitar și combat stresul oxidativ.
Aceștia sunt compuși care pot neutraliza moleculele de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care se pot atașa de celulele sănătoase din organism și pot provoca un tip de daune celulare numite stres oxidativ.

școrțișoară și o ceșcă de cafea - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Stresul oxidativ descrie efectele nocive pe care radicalii liberi (molecule instabile) le au asupra organismului.
Radicalii liberi sunt celule de oxigen dăunătoare care pot provoca leziuni tisulare, iar antioxidanții sunt responsabili de combaterea acestor celule dăunătoare.
Radicalii liberi cresc riscul ca o persoană să se îmbolnăvească
Deteriorarea țesuturilor poate face o persoană mai vulnerabilă la boli precum bolile de inimă, cancerul, Alzheimerul și diabetul, printre multe alte afecțiuni potențiale.
Din fericire, consumând alimente bogate în antioxidanți, precum fructe, legume și scorțișoară reducem stresul oxidativ și diminuăm șansele de a dezvolta boli și afecțiuni care ne limitează viața.
Astfel, această simplă schimbare în rutina zilnică poate contribui la menținerea sănătății pe termen lung.