Ultima autoevaluare de la Matei Balș datează din 2007: „Să devenim un centru de referință în Europa”

DE Petre Bădică | Actualizat: 29.01.2021 - 12:11
Incendiu la Matei Balș / digi24.ro

Ultimul proces de autoevaluare la Spitalul Matei Balș din București acoperă perioada 2002-2007.

SHARE

Un incendiu puternic a izbucnit la Institutul Matei Balş din Capitală, iar cinci persoane au murit carbonizate. Incendiul a fost, între timp, lichidat. Patru saloane au fost afectate iar pompierii au evacuat 102 persoane, care au fost transferate la alte spitale.

Cât de conștient era managementului Spitalului Matei Balș (asigurat de Streinu-Cercel până anul trecut) de modul în care functiona spitalul și de neajunsurile existente. Pe pagina de Internet a instituției la capitolul „Raport autoevaluare și anexe” există un singur document.

El se numește „RAPORT DE AUTOEVALUARE perioada decembrie 2002 – decembrie 2007”. Orice încercare de a găsi un alt raport de evaluare a spitalului a eșuat.

Ministerul Sănătății spune că pentru a cunoaște nevoile spitalului și standardele de calitate ale actului medical, dar și performanțele medicilor e nevoie să „existe un sistem de autoevaluare a activității pentru a o îmbunătăți continuu”. Ultima astfel de autoevaluare acoperă, la Matei Balș, perioada 2002 – 2007.

Ce aflăm din autoevaluarea din 2007

Raportul are 64 de pagini și vorbește, în principal, de „modul de valorificare a rezultatelor de cercetare, dezvoltare, inovare şi gradul de recunoaştere a acestora”.

„Institutul este complet informatizat la nivel de laboratoare, secţii clinice, farmacie, contabilitate si serviciu statistică. Din punct de vedere medical, didactic şi al activităţii de cercetare-dezvoltare (CD), INBIMB işi propune să devină Centru de Referinţă nu numai la nivel naţional, ci şi la nivelul Europei Centrale şi de Sud est.

Dispunând de bază materială, laboratoare, dotare tehnică şi resursă umană compatibile cu standardele europene şi certificate ISO 9001/2000 din punct de vedere al calitătii, INBIMB îşi propune câştigarea în competiţii a cât mai multe granturi naţionale şi internaţionale”, se scrie laudativ în raport.

Incendiul ar fi izbucnit de la o banală aerotermă.

Citelte și: VIDEO Voiculescu să știe că în spital era foarte frig. I-am dat 3 mesaje. Mergeau multe aeroterme

"Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane - până la un număr de 102 - au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane", a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU.

El a afirmat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, după opt minute.

Citește: Incendiul de la Matei Balș a fost lichidat 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te