Spitalul de 13 milioane € din Lețcani, tot închis. Nu mai are probleme cu căldura, ci cu inundațiile

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 18.03.2021 - 13:33
Spitalul Lețcani a avut probleme cu căldura/FOTO: Inquam Photos/Virgil Simonescu

Spitalul modular de la Lețcani, care a costat 13 milioane de euro, nu poate fi deschis. Unitatea a fost închisă acum două luni pentru că avea probleme cu căldura iar pacienții și medicii stăteau în frig. Acum apa de ploaie se infiltrează pe sub uși, scrie Digi24.

SHARE

În urma ploilor abundente ploaia s-a infiltrat pe sub uși și a ajuns până pe holurile spitalului modular de la Lețcani.

Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase: „Există un spațiu destul de mare sub uși, după cum puteți observa și în momentul de față apa tot se prelinge în interiorul spitalului". 

Spitalul modular de la Lețcani ar fi trebuit redeschis săptămâna aceasta, la două luni după ce s-a pus lacătul pe el pentru că era frig în saloane. Un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății arăta existența a nu mai puțin de 31 de deficiențe. Una dintre ele viza tocmai sistemul de evacuare a apelor pluviale. După ce în Iași a plouat fără încetare aproape 24 de ore, apa a pătruns pe sub uși.

Citește și: Pașaportul european de vaccinare: ce face și ce nu face certificatul verde digital

Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase: "Un spital trebuie să fie etanș. În momentul în care venim la serviciu, din punctul meu de vedere și nu numai, consider că trebuie să lucrăm în condiții optime". 

Spitalul Lețcani nu mai are probleme cu căldura, în schimb are cu inundațiile

Șefa asociației care administrează spitalul de la Lețcani nu consideră că acest incident ar trebui sa împiedice redeschiderea spitalului.

Alina Popa, director al Asociației Euronest: "Aici plouă prin senzorul de la ușă. Peste tot unde vor mai fi probleme se vor rezolva. Din punct de vedere tehnic spitalul este pregătit să se redeschidă". 

Citește și: Musta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control o pandemie, vaccinarea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: "Infrastructura de la Lețcani nu e ideală. E nevoie de infrastructură mai multă, mai multe paturi ATI".

Voiculescu: Infrastructura de la Lețcani nu e ideală

Vineri va avea loc o întâlnire între autorități pentru a se analiza în ce măsură problemele invocate în raportul corpului de control al Ministerului Sănătății au fost rezolvate.

Vasile Cepoi, director al DSP Iași: "Să ne trimită documentația să vedem cum stau lucrurile și împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență să decidem dacă se îndeplinesc condițiile de deschidere fără riscuri a secției respective", potrivit Digi24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.